Namirnice
350 g integralnog brašna 200 g raženog brašna 2 kesice suhog kvasca 1 kašika kima 500 g seckanih suvih smokava 3 kašike žutog šećera 1 kašičica soli rendana limunova kora 3/8 l mlake vode
Priprema
U većoj posudi pomešati brašno, kvasac i sve ostale sastojke, te uz dodavanje vode umesiti testo.
Ostaviti ga da stoji dok mu se masa ne udvostruči, a potom ga premesiti i ponovno ostaviti na
toplom mestu da stoji oko 20 minuta. Zatim testo podeliti na dva dela, oblikovati željeni oblik i
staviti u nauljeni pleh. Na hlebu treba nožem napraviti 2-3 reza da ne bi popucao.
Potom peći oko 30 minuta na 200 C.
350 g integralnog brašna 200 g raženog brašna 2 kesice suhog kvasca 1 kašika kima 500 g seckanih suvih smokava 3 kašike žutog šećera 1 kašičica soli rendana limunova kora 3/8 l mlake vode
Priprema
U većoj posudi pomešati brašno, kvasac i sve ostale sastojke, te uz dodavanje vode umesiti testo.
Ostaviti ga da stoji dok mu se masa ne udvostruči, a potom ga premesiti i ponovno ostaviti na
toplom mestu da stoji oko 20 minuta. Zatim testo podeliti na dva dela, oblikovati željeni oblik i
staviti u nauljeni pleh. Na hlebu treba nožem napraviti 2-3 reza da ne bi popucao.
Potom peći oko 30 minuta na 200 C.
Нема коментара :
Постави коментар