250 gr krompira obariti sa ljuskom, oljuštiti i ispasirati. Dodati 500 gr brašna, 250 gr margarina
(butera), soli, 15 gr kvasca razmućenog u malo mleka. Zamesiti testo, ostaviti da prenoći.
Izdinstati na glavici sitno seckanog crnog luka 200 gr mlevenog mesa, začiniti biberom,
posloliti. Modlom vaditi veće i manje pogacice (prečnika oko 4 cm i 3 cm) od testa.
Na veću staviti malo mesa, poklopiti manjom, pritisnuti dobro ivice i premazati žumancetom.
Peći u rerni u podmazanom i brašnom posutom plehu na 200 - 220 C, dok ne porumene.
(butera), soli, 15 gr kvasca razmućenog u malo mleka. Zamesiti testo, ostaviti da prenoći.
Izdinstati na glavici sitno seckanog crnog luka 200 gr mlevenog mesa, začiniti biberom,
posloliti. Modlom vaditi veće i manje pogacice (prečnika oko 4 cm i 3 cm) od testa.
Na veću staviti malo mesa, poklopiti manjom, pritisnuti dobro ivice i premazati žumancetom.
Peći u rerni u podmazanom i brašnom posutom plehu na 200 - 220 C, dok ne porumene.
Нема коментара :
Постави коментар