Potrebno je:
1kg svinjskog filea,
1kg pečurki,
3 kisele pavlake,
malo peršuna,
200ml belog vina,
1 glavica crnog luka i ulje (so i vegeta se podrazumevaju.)
Svinjski file uvaljati u brašno i ispržiti u ulju toliko da dobije crvenkastu boju.
Pečurke iseckati i prondistati na tihoj vatri,dodati 1 glavicu sitno iseckanog crnog luka,iseckanog peršuna i vegetu po ukusu.
200 ml belog vina dodati pri samom kraju dinstanja. File koji ste propržili u ulju naredjati u šerpu
(koju ste odredili za pećnicu) ili u dubljoj tepsiji,pri redjanju svako parče mesa posoliti.
Preko mesa staviti izdinstane pečurke i stavite da se zapeče na temeraturi od 250c,oko 20-tak minuta.
Razmutiti 3 kisele pavlake i staviti preko pečurki. Sa pavlakom peći jos toliko da se stvore žuto-crvenkasti krajevi.
1kg svinjskog filea,
1kg pečurki,
3 kisele pavlake,
malo peršuna,
200ml belog vina,
1 glavica crnog luka i ulje (so i vegeta se podrazumevaju.)
Svinjski file uvaljati u brašno i ispržiti u ulju toliko da dobije crvenkastu boju.
Pečurke iseckati i prondistati na tihoj vatri,dodati 1 glavicu sitno iseckanog crnog luka,iseckanog peršuna i vegetu po ukusu.
200 ml belog vina dodati pri samom kraju dinstanja. File koji ste propržili u ulju naredjati u šerpu
(koju ste odredili za pećnicu) ili u dubljoj tepsiji,pri redjanju svako parče mesa posoliti.
Preko mesa staviti izdinstane pečurke i stavite da se zapeče na temeraturi od 250c,oko 20-tak minuta.
Razmutiti 3 kisele pavlake i staviti preko pečurki. Sa pavlakom peći jos toliko da se stvore žuto-crvenkasti krajevi.
deluje dosta dobro. pravim u subotu.
ОдговориИзбриши