Potrebno:
1kg svinjskog filea (kao snicle)
1kg pečurki,
3kisele pavlake,
malo peršuna
200ml belog vina.
Šnicle uvaljati u brašno i staviti u vrelo ulje da porumene i onda ih redjati u šerpu (može i dublja tepsija).
Pečurke iseckati i staviti da se dinstaju na tihoj vatri(1,5 ili 2),ne dodavati vodu tokom dinstanja.
U toku dintanja dodati vegete ili drugog začina,sitno iseckanu glavicu crnog luka i pri kraju dinstanja dodati 200ml belog vina i iseckanog peršuna i malo ulja.
Pečurke staviti preko mesa i staviti da se ispeče na temp.od 250 c.Posle 25 min. staviti umućenu kiselu pavlaku preko pečurki.
Tako peći jos 15-tak minuta dok pavlaka ne dobije na rubovima crvenkastu boju
1kg svinjskog filea (kao snicle)
1kg pečurki,
3kisele pavlake,
malo peršuna
200ml belog vina.
Šnicle uvaljati u brašno i staviti u vrelo ulje da porumene i onda ih redjati u šerpu (može i dublja tepsija).
Pečurke iseckati i staviti da se dinstaju na tihoj vatri(1,5 ili 2),ne dodavati vodu tokom dinstanja.
U toku dintanja dodati vegete ili drugog začina,sitno iseckanu glavicu crnog luka i pri kraju dinstanja dodati 200ml belog vina i iseckanog peršuna i malo ulja.
Pečurke staviti preko mesa i staviti da se ispeče na temp.od 250 c.Posle 25 min. staviti umućenu kiselu pavlaku preko pečurki.
Tako peći jos 15-tak minuta dok pavlaka ne dobije na rubovima crvenkastu boju
Нема коментара :
Постави коментар