Potrebno:
300 - 400 g kora za pitu, litar vode, kašika masti ili ulja, čaša mleka, kašika kajmaka.
Priprema:
U litar prokljucale vode staviti kašiku masti ili ulja. Dobro osušene kore za pitu izlomiti malo krupnije. Treba ih staviti u poseban lonac, najbolje zemljani, pa preliti proključalom vodom i kuvati 5-6 minuta. Skloniti sa vatre, dodati mleko u kome je razmućen kajmak.
Od ovog jela ne može se mnogo zasititi. Tek toliko da se čalabrcne.
300 - 400 g kora za pitu, litar vode, kašika masti ili ulja, čaša mleka, kašika kajmaka.
Priprema:
U litar prokljucale vode staviti kašiku masti ili ulja. Dobro osušene kore za pitu izlomiti malo krupnije. Treba ih staviti u poseban lonac, najbolje zemljani, pa preliti proključalom vodom i kuvati 5-6 minuta. Skloniti sa vatre, dodati mleko u kome je razmućen kajmak.
Od ovog jela ne može se mnogo zasititi. Tek toliko da se čalabrcne.
Нема коментара :
Постави коментар