Potrebno je:
šolja šampinjona,
2 komada belog mesa,
paketić lisnatog testa,
glavica crnog luka,
2 kašike putera ili ulja,
šolja bešamela(1 kašika margarina, 2 ravne kašike brašna, 1/4l mleka) ,
1/2 šolje struganog sira,
kašikica ljute aleve paprike,
kašikica peršunovog lista,
biber, so.
Priprema:
crni luk sitno iseckajte i propržite na puteru. Dodajte šampinjone isečene na listiće i belo meso isečeno na kockice. Pirjanite poklopljeno tri minuta pa skinite poklopac i dalje pirjanite da voda ispari. Dodajte bešamel, jos malo pirjanite, pa začinite alevom paprikom i biberom.
Posolite, skinite s vatre, dodajte peršun i polovinu struganog sira. Polovinu odmrznutog lisnatog testa razvucite preko pokvašenog pleha, tako da i stranice pleha budu obložene testom. Izručite pripremljenu masu, pa poklopite korom od druge polovine testa. Pospite parmezanom
i pecite u pećnici oko 40 minuta.
Priprema:
crni luk sitno iseckajte i propržite na puteru. Dodajte šampinjone isečene na listiće i belo meso isečeno na kockice. Pirjanite poklopljeno tri minuta pa skinite poklopac i dalje pirjanite da voda ispari. Dodajte bešamel, jos malo pirjanite, pa začinite alevom paprikom i biberom.
Posolite, skinite s vatre, dodajte peršun i polovinu struganog sira. Polovinu odmrznutog lisnatog testa razvucite preko pokvašenog pleha, tako da i stranice pleha budu obložene testom. Izručite pripremljenu masu, pa poklopite korom od druge polovine testa. Pospite parmezanom
i pecite u pećnici oko 40 minuta.
Нема коментара :
Постави коментар