Recepti i saveti za pripremanje hrane. Prijatno mesto za sve gurmane i one koji to još uvek nisu. Recipe search by Google.

BUREK

Prokuvati 3,5 dcl vode sa 2 kašičice soli. Ohladiti, da ostane mlako. Ovom vodom zamesiti 500 gr. brašna. Testo podeliti na 30 kuglica, veličine oraha. Svaku rastanjiti do veličine manje tacnice (za kafu) i premazati mašću ili margarinom. Spojiti po 3 jufkice. Ostaviti da se odmore 30 minuta.
Pripremiti okruglu tavu, podmazati uljem. Uzeti prvi set od 3 jufkice, razviti rukama na veličinu tave i staviti na dno. Premazati mašću (ili uljem) i posuti izdrobljenim sirom (ili izdinstanim mesom, ili izdinstanim jabukama). Tako nastaviti do kraja, dok se svi setovi od po 3 jufkice ne utroše. Poslednju koru takodje premazati uljem.Peći na 220 stepeni oko 30 minuta. Ispečen burek preliti sa 2 šoljice od crne kafe vruće vode u kojoj je rastopljena 1 kašika masti (ili ulja). Vratiti u rernu i peći jos 10 minuta. Kada je ispečen, burek izvaditi iz rerne, prevrnuti ga tako da donja strana bude gore i ostaviti ga jos malo u isključenoj rerni.

Нема коментара :

Постави коментар


Prijatno! - Recepti i savetiAko želite da nas podržite?
Naš logo izgleda ovako.
Kod možete preuzeti na stranici administratora. Hvala!
”go"

Web panel JaZnam čini grupa ljudi koji žele da učestvuju u online anketiranju gde imaju mogućnost da izraze svoje mišljenje. Teme istraživanja su raznovrsne, tako da je učestvovanje vrlo zabavno, a pored toga za saradnju ćete biti i nagrađeni.Dakle, što više anketa ispunite – više bodova osvajate.

Ako želite da nove recepte pročitate prvi? Unesite svoju email adresu:

Čitaoci

Slučajni izbor recepta

TopOfBlogs
Prijatno je blog za pretragu kulinarskih recepata i saveta. Osmišljen kao baza za sve one koji su spremni da podele sa drugima svoje kulinarsko iskustvo. Blog je dobar oslonac za sve kulinarske početnike ali i za one koji su u kulinarstvu pronašli svoje profesionalno opredeljenje.




presearch