Prokuvati 3,5 dcl vode sa 2 kašičice soli. Ohladiti, da ostane mlako. Ovom vodom zamesiti 500 gr. brašna. Testo podeliti na 30 kuglica, veličine oraha. Svaku rastanjiti do veličine manje tacnice (za kafu) i premazati mašću ili margarinom. Spojiti po 3 jufkice. Ostaviti da se odmore 30 minuta.
Pripremiti okruglu tavu, podmazati uljem. Uzeti prvi set od 3 jufkice, razviti rukama na veličinu tave i staviti na dno. Premazati mašću (ili uljem) i posuti izdrobljenim sirom (ili izdinstanim mesom, ili izdinstanim jabukama). Tako nastaviti do kraja, dok se svi setovi od po 3 jufkice ne utroše. Poslednju koru takodje premazati uljem.Peći na 220 stepeni oko 30 minuta. Ispečen burek preliti sa 2 šoljice od crne kafe vruće vode u kojoj je rastopljena 1 kašika masti (ili ulja). Vratiti u rernu i peći jos 10 minuta. Kada je ispečen, burek izvaditi iz rerne, prevrnuti ga tako da donja strana bude gore i ostaviti ga jos malo u isključenoj rerni.
Pripremiti okruglu tavu, podmazati uljem. Uzeti prvi set od 3 jufkice, razviti rukama na veličinu tave i staviti na dno. Premazati mašću (ili uljem) i posuti izdrobljenim sirom (ili izdinstanim mesom, ili izdinstanim jabukama). Tako nastaviti do kraja, dok se svi setovi od po 3 jufkice ne utroše. Poslednju koru takodje premazati uljem.Peći na 220 stepeni oko 30 minuta. Ispečen burek preliti sa 2 šoljice od crne kafe vruće vode u kojoj je rastopljena 1 kašika masti (ili ulja). Vratiti u rernu i peći jos 10 minuta. Kada je ispečen, burek izvaditi iz rerne, prevrnuti ga tako da donja strana bude gore i ostaviti ga jos malo u isključenoj rerni.
Нема коментара :
Постави коментар