Potrebno je:
1 kgr srednjih kora, 1 kgr sira, 1 l vode prokuvane sa 1 kašičicom soli, 10 kašika ulja, 2 ravne kašike masti.
Prokuvanu vodu prohladiti, da ostane mlaka. Podmazati okruglu tepsiju uljem i na dno staviti prvu koru. Još jednu koru ostaviti za odozgo. Ostatak kora podeliti na 3 dela. Uzeti prvi deo kora i umakati jednu po jednu u prohladjenu vodu i zgužvane stavljati preko prve kore na dnu tepsije. Posuti polovinom izdrobljenog sira (250 gr). Potom u drugom sloju redjati drugi deo kora, takodje umakan u vodu, pa opet posuti drugom polovinom sira. Staviti i treći sloj umakanih kora, a onom ostavljenom (suvom) korom prekriti burek odozgo. Ugrejati preostalu vodu i sa 2-3 kašike tečnosti ovlažiti-premazati gornju koru. Peći u rerni da se lepo ispeče, a kada bude pečceno, prevrnuti burek tako da donja kora bude gore, i vratiti u rernu (koja se tada isključi) da ostane još 10 minuta. Prohladiti malo i služiti.
1 kgr srednjih kora, 1 kgr sira, 1 l vode prokuvane sa 1 kašičicom soli, 10 kašika ulja, 2 ravne kašike masti.
Prokuvanu vodu prohladiti, da ostane mlaka. Podmazati okruglu tepsiju uljem i na dno staviti prvu koru. Još jednu koru ostaviti za odozgo. Ostatak kora podeliti na 3 dela. Uzeti prvi deo kora i umakati jednu po jednu u prohladjenu vodu i zgužvane stavljati preko prve kore na dnu tepsije. Posuti polovinom izdrobljenog sira (250 gr). Potom u drugom sloju redjati drugi deo kora, takodje umakan u vodu, pa opet posuti drugom polovinom sira. Staviti i treći sloj umakanih kora, a onom ostavljenom (suvom) korom prekriti burek odozgo. Ugrejati preostalu vodu i sa 2-3 kašike tečnosti ovlažiti-premazati gornju koru. Peći u rerni da se lepo ispeče, a kada bude pečceno, prevrnuti burek tako da donja kora bude gore, i vratiti u rernu (koja se tada isključi) da ostane još 10 minuta. Prohladiti malo i služiti.
Нема коментара :
Постави коментар