Potrebno:
- so, - ulje (4 kašike), - kajmak (2 kašike), - jaja (3 kom.), - voda, - maslac, - sir (400 g), - brašno 600gr. Priprema:
Nadev:
Izmešati 400g sira, 2 jajeta i dve kašike kajmaka.
Testo:
600g brašna,
4 kašike ulja,
1 jaje i malo soli zamesiti sa vodom.
Testo podeliti na 4 dela. Svaki razvući i premazati maslacem ili margarinom (malo više od pola paklice). Zatim iseći testo po krajevima lepezasto i prebacivati krakove jedan preko drugog i razviti od svakog dela po novu koru. Razvući je oklagijom i filovati nadevom. Uviti u rolnu i šlagati u okruglom plehu, kružno, jednu koru do druge. Premazati ih žumancetom i peći u zagrejanoj pećnici.
Sa ovim testom može se praviti i pita sa nadevom od mesa.
- so, - ulje (4 kašike), - kajmak (2 kašike), - jaja (3 kom.), - voda, - maslac, - sir (400 g), - brašno 600gr. Priprema:
Nadev:
Izmešati 400g sira, 2 jajeta i dve kašike kajmaka.
Testo:
600g brašna,
4 kašike ulja,
1 jaje i malo soli zamesiti sa vodom.
Testo podeliti na 4 dela. Svaki razvući i premazati maslacem ili margarinom (malo više od pola paklice). Zatim iseći testo po krajevima lepezasto i prebacivati krakove jedan preko drugog i razviti od svakog dela po novu koru. Razvući je oklagijom i filovati nadevom. Uviti u rolnu i šlagati u okruglom plehu, kružno, jednu koru do druge. Premazati ih žumancetom i peći u zagrejanoj pećnici.
Sa ovim testom može se praviti i pita sa nadevom od mesa.
Нема коментара :
Постави коментар