Recepti i saveti za pripremanje hrane. Prijatno mesto za sve gurmane i one koji to još uvek nisu. Recipe search by Google.

BUREK OD SIRA ILI MESA

Potrebno:

- so,
- ulje (4 kašike),
- kajmak (2 kašike),
- jaja (3 kom.),
- voda,
- maslac,
- sir (400 g),
- brašno 600gr.
Priprema:
Nadev:

Izmešati 400g sira, 2 jajeta i dve kašike kajmaka.

Testo:

600g brašna,
4 kašike ulja,
1 jaje i malo soli zamesiti sa vodom.

Testo podeliti na 4 dela. Svaki razvući i premazati maslacem ili margarinom (malo više od pola paklice). Zatim iseći testo po krajevima lepezasto i prebacivati krakove jedan preko drugog i razviti od svakog dela po novu koru. Razvući je oklagijom i filovati nadevom. Uviti u rolnu i šlagati u okruglom plehu, kružno, jednu koru do druge. Premazati ih žumancetom i peći u zagrejanoj pećnici.

Sa ovim testom može se praviti i pita sa nadevom od mesa.

Нема коментара :

Постави коментар


Prijatno! - Recepti i savetiAko želite da nas podržite?
Naš logo izgleda ovako.
Kod možete preuzeti na stranici administratora. Hvala!
”go"

Web panel JaZnam čini grupa ljudi koji žele da učestvuju u online anketiranju gde imaju mogućnost da izraze svoje mišljenje. Teme istraživanja su raznovrsne, tako da je učestvovanje vrlo zabavno, a pored toga za saradnju ćete biti i nagrađeni.Dakle, što više anketa ispunite – više bodova osvajate.

Ako želite da nove recepte pročitate prvi? Unesite svoju email adresu:

Čitaoci

Slučajni izbor recepta

TopOfBlogs
Prijatno je blog za pretragu kulinarskih recepata i saveta. Osmišljen kao baza za sve one koji su spremni da podele sa drugima svoje kulinarsko iskustvo. Blog je dobar oslonac za sve kulinarske početnike ali i za one koji su u kulinarstvu pronašli svoje profesionalno opredeljenje.




presearch