Potrebno :
500g mlevenog mesa (mešano ili samo govedje) malo ulja , topla voda , so palvaka , jogurt i beli luk kore za pitu
Meso i ulje dobro zamesiti rukom i dodavati postepeno vodu(toplu) dok počne masa da se odlepljuje od ruke . Dodati so .
Po ivici kore stavljati fil "prst debeo " , motati u rolnu i stavljati u podmazan pleh . Tako dok se sve ne utroši . Staviti da se peče
na laganoj temperaturi (oko 150 C) 40-tak minuta (dok porumeni).
Umutiti 1 pavlaku ,jogurta i dosta belog luka da bude malo redje i ostaviti u frižider da malo odstoji . Pečenu pitu samo malo prohladiti ,
preliti sa ovim gore umućenim dooobro i poklopiti je (najbolje sa nekim izvrnutim plehom).
Sve staviti u frizider i služiti dobro prohladjeno.
500g mlevenog mesa (mešano ili samo govedje) malo ulja , topla voda , so palvaka , jogurt i beli luk kore za pitu
Meso i ulje dobro zamesiti rukom i dodavati postepeno vodu(toplu) dok počne masa da se odlepljuje od ruke . Dodati so .
Po ivici kore stavljati fil "prst debeo " , motati u rolnu i stavljati u podmazan pleh . Tako dok se sve ne utroši . Staviti da se peče
na laganoj temperaturi (oko 150 C) 40-tak minuta (dok porumeni).
Umutiti 1 pavlaku ,jogurta i dosta belog luka da bude malo redje i ostaviti u frižider da malo odstoji . Pečenu pitu samo malo prohladiti ,
preliti sa ovim gore umućenim dooobro i poklopiti je (najbolje sa nekim izvrnutim plehom).
Sve staviti u frizider i služiti dobro prohladjeno.
Нема коментара :
Постави коментар