Sastojci:
7 jaja
150 g šećera
30 g oštrog brašna
150 g celih oraha
Za krem:
500 ml mleka 200 g šećera u prahu 75 g oštrog brašna 250 g putera
Za nadev:
3 banane 250 g žele bombona 100 ml ruma čokolada ili čokoladne mrvice za posipanje Priprema: Šecer zagrevati do zlatno žute boje i dodati orahe. Vruću smesu sipati na pek-papir, ohladiti, a zatim samleti. Belanca dobro umutiti, dodavati jedno po jedno žumance, pa lagano dodavati karamel od oraha i brašno. Smesu sipati u kalup, veličine 40x30 cm oblozen pek-papirom i peći na 180 stepeni 20 minuta. Pečenu koru izvaditi iz kalupa, staviti na vlažnu krpu i uviti u rolat. Šećer i brašno razmutiti u 100 ml hladnog mleka, sipati u ostatak provrelog mleka i kuvati nekoliko minuta. Krem ohladiti i pomešati ga sa umućenim puterom. Koru premazati polovinom krema, pa posuti iseckanim žele bombonama natopljenim u rum. Cele banane nakapati sokom od limuna, rasporediti uz rub biskvita sa one strane sa koje počinje uvijanje rolata. Savijen rolat premazati ostatkom krema i posuti mrvicama čokolade ili rastopljenom čokoladom.
Za krem:
500 ml mleka 200 g šećera u prahu 75 g oštrog brašna 250 g putera
Za nadev:
3 banane 250 g žele bombona 100 ml ruma čokolada ili čokoladne mrvice za posipanje Priprema: Šecer zagrevati do zlatno žute boje i dodati orahe. Vruću smesu sipati na pek-papir, ohladiti, a zatim samleti. Belanca dobro umutiti, dodavati jedno po jedno žumance, pa lagano dodavati karamel od oraha i brašno. Smesu sipati u kalup, veličine 40x30 cm oblozen pek-papirom i peći na 180 stepeni 20 minuta. Pečenu koru izvaditi iz kalupa, staviti na vlažnu krpu i uviti u rolat. Šećer i brašno razmutiti u 100 ml hladnog mleka, sipati u ostatak provrelog mleka i kuvati nekoliko minuta. Krem ohladiti i pomešati ga sa umućenim puterom. Koru premazati polovinom krema, pa posuti iseckanim žele bombonama natopljenim u rum. Cele banane nakapati sokom od limuna, rasporediti uz rub biskvita sa one strane sa koje počinje uvijanje rolata. Savijen rolat premazati ostatkom krema i posuti mrvicama čokolade ili rastopljenom čokoladom.
Нема коментара :
Постави коментар