Recepti i saveti za pripremanje hrane. Prijatno mesto za sve gurmane i one koji to još uvek nisu. Recipe search by Google.

KAKO UMESITI HLEB DA BUDE MEKANA KORA

Da bi hleb imao mekanu koru a ako je priprema bila u redu (dobro izradjeno testo, nadolaženje i pečenje), izvaditi hleb iz rerne i samo ga uspraviti
(može u tepsiji u kojoj je pečen,ako nije ona iz rerne), i ostaviti da se ohladi. Dok se hladi, produžava se proces tištenja (para prolazi dužinom hleba)
i daje mekoću korici koja ostaje takva duže vreme. Ukoliko hleb ne pojedete za jedan dan, možete ga staviti u najlon kesu i ne držati ga duže tako od
dva dana (zadržava mekoću, ne suši se). Nije potrebno nikakvo premazivanje posle pečenja. To se moze uraditi i pre nego počnete peći veknu.
Nakvašenom rukom potapkati po hlebu i to je to.
Probajte i ovo: pre pečenja nakvasiti ruku uljem pa sa rukom premažite već nadošao hleb i stavite da se peče, ulje mu neda da se pravi debela korica.
Ako ga samo pokvasite vodom ,kora koja je debela samo omekša ali debela kora je još uvek tu.Probajte i videćete rezultat!

Нема коментара :

Постави коментар


Prijatno! - Recepti i savetiAko želite da nas podržite?
Naš logo izgleda ovako.
Kod možete preuzeti na stranici administratora. Hvala!
”go"

Web panel JaZnam čini grupa ljudi koji žele da učestvuju u online anketiranju gde imaju mogućnost da izraze svoje mišljenje. Teme istraživanja su raznovrsne, tako da je učestvovanje vrlo zabavno, a pored toga za saradnju ćete biti i nagrađeni.Dakle, što više anketa ispunite – više bodova osvajate.

Ako želite da nove recepte pročitate prvi? Unesite svoju email adresu:

Čitaoci

Slučajni izbor recepta

Prijatno je blog za pretragu kulinarskih recepata i saveta. Osmišljen kao baza za sve one koji su spremni da podele sa drugima svoje kulinarsko iskustvo. Blog je dobar oslonac za sve kulinarske početnike ali i za one koji su u kulinarstvu pronašli svoje profesionalno opredeljenje.