Recepti i saveti za pripremanje hrane. Prijatno mesto za sve gurmane i one koji to još uvek nisu. Recipe search by Google.

DOMAĆI KAJMAK

Dva litra domaćeg mleka sipati u sud sa velikom površinom, na pr. u tepsiju i staviti na tihu vatru da se kuva.Povremeno promešati mleko dok ne počne da se stvara prva tanka opna kajmaka, a onda ostaviti mleko dok proključa.Kada je mleko kuvano ostaviti ga na sobnoj temperaturi da se ohladi do sutradan. Kada mleko odstoji napraviće se debeo kajmak po površini. U činijicu u koju ćete prikupljati kajmak stavićete malo soli na dno a onda pokupiti kajmak sa mleka rešetkastom kašikom, ocedite i stavite u činiju.Posolite kajmak po ukusu i stavite u frižider.Od litre mleka izađe oko 100 g kajmaka.Možete ga jesti odmah ali biće ukusniji ako odstoji bar jedan dan.

1 коментар :


Prijatno! - Recepti i savetiAko želite da nas podržite?
Naš logo izgleda ovako.
Kod možete preuzeti na stranici administratora. Hvala!
”go"

Preuzmite aplikaciju za Nokia mob.

Ako želite da nove recepte pročitate prvi? Unesite svoju email adresu:

Citaoci

Slučajni izbor recepta

Prijatno je blog za pretragu kulinarskih recepata i saveta. Osmišljen kao baza za sve one koji su spremni da podele sa drugima svoje kulinarsko iskustvo. Blog je dobar oslonac za sve kulinarske početnike ali i za one koji su u kulinarstvu pronašli svoje profesionalno opredeljenje.


Pošaljite nam Vaše fotografije dobrog zalogaja!