Recepti i saveti za pripremanje hrane. Prijatno mesto za sve gurmane i one koji to još uvek nisu. Recipe search by Google.

DOMAĆI KAJMAK

Dva litra domaćeg mleka sipati u sud sa velikom površinom, na pr. u tepsiju i staviti na tihu vatru da se kuva.Povremeno promešati mleko dok ne počne da se stvara prva tanka opna kajmaka, a onda ostaviti mleko dok proključa.Kada je mleko kuvano ostaviti ga na sobnoj temperaturi da se ohladi do sutradan. Kada mleko odstoji napraviće se debeo kajmak po površini. U činijicu u koju ćete prikupljati kajmak stavićete malo soli na dno a onda pokupiti kajmak sa mleka rešetkastom kašikom, ocedite i stavite u činiju.Posolite kajmak po ukusu i stavite u frižider.Od litre mleka izađe oko 100 g kajmaka.Možete ga jesti odmah ali biće ukusniji ako odstoji bar jedan dan.

1 коментар :


Prijatno! - Recepti i savetiAko želite da nas podržite?
Naš logo izgleda ovako.
Kod možete preuzeti na stranici administratora. Hvala!
”go"

Web panel JaZnam čini grupa ljudi koji žele da učestvuju u online anketiranju gde imaju mogućnost da izraze svoje mišljenje. Teme istraživanja su raznovrsne, tako da je učestvovanje vrlo zabavno, a pored toga za saradnju ćete biti i nagrađeni.Dakle, što više anketa ispunite – više bodova osvajate.

Ako želite da nove recepte pročitate prvi? Unesite svoju email adresu:

Čitaoci

Slučajni izbor recepta

Prijatno je blog za pretragu kulinarskih recepata i saveta. Osmišljen kao baza za sve one koji su spremni da podele sa drugima svoje kulinarsko iskustvo. Blog je dobar oslonac za sve kulinarske početnike ali i za one koji su u kulinarstvu pronašli svoje profesionalno opredeljenje.