Materijal:
Priprema:
Obarenu testeninu ocediti, ali ne ispirati je. Može se upotrebiti i za ostala testenina od predhodnog obroka. Zatim testeninu samleti, pa joj dodati: sir, jaja, so i brašno tako da se dobije gusta masa. Po ukusu posoliti i pobiberiti,a zatim dodati seckan beli luk, alevu papriku i seckan peršun. Kašikom hvatati masu i pržiti je na zagrejanom ulju. Kada uštipci dobiju lepu rumenu boju, izvaditi ih i služiti toplo.
- 300 g testenine,
- 100 g sira,
- 2 jajeta,
- brašno,
- ulje,
- so,
- beli luk,
- peršun, aleva paprika.
Priprema:
Obarenu testeninu ocediti, ali ne ispirati je. Može se upotrebiti i za ostala testenina od predhodnog obroka. Zatim testeninu samleti, pa joj dodati: sir, jaja, so i brašno tako da se dobije gusta masa. Po ukusu posoliti i pobiberiti,a zatim dodati seckan beli luk, alevu papriku i seckan peršun. Kašikom hvatati masu i pržiti je na zagrejanom ulju. Kada uštipci dobiju lepu rumenu boju, izvaditi ih i služiti toplo.
Нема коментара :
Постави коментар