- 5 belanaca
- 5 kašike šećera
- 5 kašike mlevnenih orasa
- 2 kašike prezli
- 1 kašike brašna
- 1/3 praška za pecivo
- 15 zumanaca
- 10 kašika šećera
- 200 gr čokolade za kuvanje
- 250 gr margarina
- 50 gr šećera u prahu
- 1 aroma ruma
- 200ml vrhnja za šlag
- 200gr čokolade za kuvanje
- 150 gr jafa keksa
- 150 gr plazma keksa
- 1 dl soka od pomoranđze
- 1 dcl mlijeka
- umutiti belanca sa šećerom, kada su dobro umućena dodati orase, prezle, brašno i prašak za pecivo i lagano promešati.peći na 180c 15 minuta. ispeći ovakve 3 kore.
- fil: umutiti zumanca sa šećerom. Kada su dobro umućena kuvati ih na pari uz dodatak 200 gr. čokolade. Kada je fil ohlađen dodati mu penasto umućen margarin sa 50 gr šećera u prahu i aromu ruma.
- glazura : zagrejati vrhnje za šlag, dodati čokoladu i mešati dok se ne zgusne ( ne sme da vrije)
- filovanje: kora-fil-jafa keks (natopiti sa sokom od pomoranđze), kora-fil-plazma keks (natopljen sa mlekom), kora-fil -glazura (celu tortu premazati)
Recept od: Vesna S. iz Slovenije
Prijatno!
Super ti je torta, mora da je ukusna...
ОдговориИзбришиjaqo ukusna torta mmmmmmmmmm,cekam novu godinu da je opet pravim:)
ОдговориИзбришиTorta je zaista kao iz snova, obzirom na sastojke ne sumnjam u njen izuzetan ukus.
ОдговориИзбришиhvala na komentarima ,a za ukus vam samo mogu reci,probajte!!
ОдговориИзбриши