Jako jednostavno i lako italijansko predjelo, mada ima više načina i sastojaka. Ovo je jedan od načina.
- francuski hleb, a može i bilo koji drugi, a najbolja je varijanta somun sečen na parčiće - 1 kom. (loptica) mocarela sira (mozarella) ili srpske varijante toga pod nazivom "valetta", a može i bez sira - 1 češanj belog luka - 1-2 kom svežeg i lepog paradajza - nekoliko listića svežeg bosiljka - so (po potrebi) - ljuta papričica - maslinovo ulje
Hleb tostirati na grejnom telu sa obe strane, pri tom paziti da se ne prepeče. Dok se hleb tostira, iseći sir i paradajz na tanke kolutove (2 mm sir, 4 mm paradajz). Kad je hleb tostiran ovlaš premazati jednu stranu belim lukom (u ljutoj varijanti i papričica i beli luk), preliti sa malo ulja. Potom staviti kolut sira i kolut paradajza. Na kraju staviti svež bosiljak (ceo list), a može i iseckan. Posoliti po potrebi.E sad, kao što rekoh na samom početku varijante su razne (možete dodati i seckani pršut ili svežu papriku ili...maštajte malo i sami). Samo je prvi deo uvek isti: hleb premazan belim lukom sa malo maslinovog ulja.
- francuski hleb, a može i bilo koji drugi, a najbolja je varijanta somun sečen na parčiće - 1 kom. (loptica) mocarela sira (mozarella) ili srpske varijante toga pod nazivom "valetta", a može i bez sira - 1 češanj belog luka - 1-2 kom svežeg i lepog paradajza - nekoliko listića svežeg bosiljka - so (po potrebi) - ljuta papričica - maslinovo ulje
Hleb tostirati na grejnom telu sa obe strane, pri tom paziti da se ne prepeče. Dok se hleb tostira, iseći sir i paradajz na tanke kolutove (2 mm sir, 4 mm paradajz). Kad je hleb tostiran ovlaš premazati jednu stranu belim lukom (u ljutoj varijanti i papričica i beli luk), preliti sa malo ulja. Potom staviti kolut sira i kolut paradajza. Na kraju staviti svež bosiljak (ceo list), a može i iseckan. Posoliti po potrebi.E sad, kao što rekoh na samom početku varijante su razne (možete dodati i seckani pršut ili svežu papriku ili...maštajte malo i sami). Samo je prvi deo uvek isti: hleb premazan belim lukom sa malo maslinovog ulja.
Zdravo i ukusno, volim ovakve kombinacije, niskokalorične...
ОдговориИзбриши