Potrebno je:
* 1.1 kg brašna
* 500 ml mleka
* 300 ml ulja
* 2 jaja
* 2 kašike šećera
* 1 kašika soli
* 50 gr svežeg kvasca
* 1 jaje(za premazivanje)
* susam za posipanje
* 1 margarin
U mlako mleko stavite kvasac, prstohvat soli i šećera i ostavite da nadođe. U vanglicu sjediniti ulje, jaja, šećer i so, a onda dodajte i mleko
sa nadošlim kvascem. Brašnom zamesite testo i ostavite 30 minuta na toplom mestu da nadođe.
Nadošlo testo podelite na tri dela. Svaki deo posebno razvucite oklagijom u krug prečnika 45 cm. Sa nožem isecite na 12 delova ili 16 ako
želite manje kiflice. 50 gr od margarina istopite i uz pomoć četkice premažite svaki trougao, a onda urolajte kiflice. Slažite na pleh na koji
ste pre toga izrendali margarin (oko 75 gr) i ostavite još 30 minuta na toplom mestu.
Kiflice premažite sa umućenim jajetom i pospite susamom. Po želji na svaku kiflicu možete dodati i malo parče margarina.
Pecite kiflice u zagrejanoj rerni na 200 °C oko 18-20 minuta.
Zaista su mekane i sutradan nece biti tvrde (kao što se sa mnogim kiflicama desi).Probajte!
Prijatno!
mmmmm, znam da je sjajno! I ja ih ovako pravim, mekane su "ko duša". Kod nas se ne zna kakve su sutra :)
ОдговориИзбриши