Recepti i saveti za pripremanje hrane. Prijatno mesto za sve gurmane i one koji to još uvek nisu. Recipe search by Google.

SOK OD JAGODA

Ovaj sok takodje možete praviti na više načina. Najčesće se pravi sok od pasiranih jagoda. Jagode se očiste operu, prosuše, pa stave u šerpu i poprskaju sa sokom od nekoliko limuna ili limuntusom rastvorenim u malo vode. Doda se šećer i to na kilogram jagoda najviše 700 gr sećera, izmeša se i poklopi. Ostavite sve da odstoji preko noći. Tada sve dobro izmešajte, stavite na vatru i kuvajte dok ne pusti ključ. Sklonite sa vatre pa kada se ohladi ispasirajte jagode. To možete učiniti u bilo kom multipraktiku ili na starinski način kroz pasir presu. Izmešajte jagode i sok, vratite u šerpu pa ponovo kuvajte dok ne pusti ključ. Vruć sok sipajte u čiste zagrejane flaše, svaku flašu zatvorite mokrim celofanom i gumicom i stavite je u kutiju ili sanduk koji ste obložili starim ćebetom. kada napunite sve flaše, dobro ih umotajte u ćebe i ostavite da se tako hlade. Možete pre sipanja u sok dodati malo salicila ili acetisal da bi se sok duže održao.

Sok od jagoda možete takodje praviti i na način na koji se pravi sok od višanja, u koliko želite da dobijete bistri sirup od jagoda. Tada jagode u šećeru kuvajte nešto duže, do željene gustine sirupa, pa ih pritisnite na dno metalnim đevđirom i kutlačom odsipajte bistri sirup te ga kroz levak sipajte u flaše, a dalje sve uradite kao i u predhodnom promeru. Ako sok pravite na ovaj način ostaće vam "mulj" od jagoda koji možete spremiti u teglu ili staviti u zamrzivać i koristiti kao dodarak kolačima.

Нема коментара :

Постави коментар


Prijatno! - Recepti i savetiAko želite da nas podržite?
Naš logo izgleda ovako.
Kod možete preuzeti na stranici administratora. Hvala!
”go"

Web panel JaZnam čini grupa ljudi koji žele da učestvuju u online anketiranju gde imaju mogućnost da izraze svoje mišljenje. Teme istraživanja su raznovrsne, tako da je učestvovanje vrlo zabavno, a pored toga za saradnju ćete biti i nagrađeni.Dakle, što više anketa ispunite – više bodova osvajate.

Ako želite da nove recepte pročitate prvi? Unesite svoju email adresu:

Čitaoci

Slučajni izbor recepta

Prijatno je blog za pretragu kulinarskih recepata i saveta. Osmišljen kao baza za sve one koji su spremni da podele sa drugima svoje kulinarsko iskustvo. Blog je dobar oslonac za sve kulinarske početnike ali i za one koji su u kulinarstvu pronašli svoje profesionalno opredeljenje.
presearch