Sastojci:
3 jaja
3 kašike tople vode
160 grama šećera
1 kesica vanilin šećera
100 grama brašna
1 kesica praška za pecivo
Fil
2 kesice šlag-krema od vanile 1 kesica šlag-pene 1 kesica vanilin šećera 2-3 kapi ruma Način pripreme: Penasto umutiti žumanca sa vodom, šećerom i vanilin šećerom. Dodati brašno sa praškom za pecivo i tvrdo ulupan sneg od 3 belanca. Namastiti pleh i posuti brašnom, pa sipati testo (ne deblje od jednog prsta) i peći na jakoj temperaturi 10 minuta. Pripremiti čistu veliku salvetu, izvaditi testo na salvetu i odmah ga saviti u rolat, pa ga ostaviti da se ohladi.
Umutiti šlag-krem od vanile prema uputstvu sa kesice. Takođe, umutiti šlag penu i dodati jednu kesicu vanilin šećera i 2-3 kapi ruma.
Ohlađeni rolat razviti, jednako premazati filom i opet saviti. Ostatkom krema filovati rolat i sa spoljne strane. Ukrasiti ga umućenim šlagom i slatkom od trešanja ili višanja, kao na slici.
Fil
2 kesice šlag-krema od vanile 1 kesica šlag-pene 1 kesica vanilin šećera 2-3 kapi ruma Način pripreme: Penasto umutiti žumanca sa vodom, šećerom i vanilin šećerom. Dodati brašno sa praškom za pecivo i tvrdo ulupan sneg od 3 belanca. Namastiti pleh i posuti brašnom, pa sipati testo (ne deblje od jednog prsta) i peći na jakoj temperaturi 10 minuta. Pripremiti čistu veliku salvetu, izvaditi testo na salvetu i odmah ga saviti u rolat, pa ga ostaviti da se ohladi.
Umutiti šlag-krem od vanile prema uputstvu sa kesice. Takođe, umutiti šlag penu i dodati jednu kesicu vanilin šećera i 2-3 kapi ruma.
Ohlađeni rolat razviti, jednako premazati filom i opet saviti. Ostatkom krema filovati rolat i sa spoljne strane. Ukrasiti ga umućenim šlagom i slatkom od trešanja ili višanja, kao na slici.
Нема коментара :
Постави коментар