Sastojci:
6 kiselih jabuka 250 g. oraha 200 g. čokolade za kuvanje 50 g. prezle 200 g. šećera 1 jaje 50 g. putera 1 limun 200 ml. crnog vina 500 g. kora za pitu Način pripreme: Krupno izrendati jabuke i izmešati sa prezlom, šećerom, mlevenim orasima i sokom od limuna. Staviti tri kore, jednu na drugu i poprskati otopljenim puterom. Naneti fil i uviti rolat. Isti postupak ponoviti sa preostalim korama i filom. Sve rolate premazati jajetom. Peći 30 min.na 220°C. Na šporetu sjediniti preostali puter, crno vino i čokoladu. Preliv prohladiti. Rolat iseći koso i preliti pre služenja. Ako se ne premaže jajetom, može biti posan kolač.
6 kiselih jabuka 250 g. oraha 200 g. čokolade za kuvanje 50 g. prezle 200 g. šećera 1 jaje 50 g. putera 1 limun 200 ml. crnog vina 500 g. kora za pitu Način pripreme: Krupno izrendati jabuke i izmešati sa prezlom, šećerom, mlevenim orasima i sokom od limuna. Staviti tri kore, jednu na drugu i poprskati otopljenim puterom. Naneti fil i uviti rolat. Isti postupak ponoviti sa preostalim korama i filom. Sve rolate premazati jajetom. Peći 30 min.na 220°C. Na šporetu sjediniti preostali puter, crno vino i čokoladu. Preliv prohladiti. Rolat iseći koso i preliti pre služenja. Ako se ne premaže jajetom, može biti posan kolač.
Нема коментара :
Постави коментар