Sastojci:
svega po 250 grama : seckanih oraha suvih grožđica izmrvljenog petit keksa 2 lista oblande 250 g neslanog putera 100 g čokolade 17 kašika šećera
Način pripreme: U dubljoj šerpi prokuvati 17 kašika vode sa 17 kašika šećera. Kad provri dodati 250 grama neslanog putera i 100 grama čokolade za kuvanje. Mešati dok se ne otopi i kad je otopljeno odmah dodati orahe, grožđice i keks. Ako volite još slađu smesu, možete dodati koju kašiku šećera. Pustiti da se malo prohladi. U međuvremenu list oblande upakovati u čistu vlažnu salvetu da oblatna odmekne da se može saviti. Tako pripremljenu oblandu namazati filom i pažljivo uviti u rolat. Ako želite možete preliti ovaj rolat sa rastopljenom čokoladom, ali nije potrebno. Da napomenem da je fil vrlo gust i da se mora naneti topao na list oblatne. Ako ne želite da bude gust fil, jednostavno smanjite meru sa 250 na 200 grama.
svega po 250 grama : seckanih oraha suvih grožđica izmrvljenog petit keksa 2 lista oblande 250 g neslanog putera 100 g čokolade 17 kašika šećera
Način pripreme: U dubljoj šerpi prokuvati 17 kašika vode sa 17 kašika šećera. Kad provri dodati 250 grama neslanog putera i 100 grama čokolade za kuvanje. Mešati dok se ne otopi i kad je otopljeno odmah dodati orahe, grožđice i keks. Ako volite još slađu smesu, možete dodati koju kašiku šećera. Pustiti da se malo prohladi. U međuvremenu list oblande upakovati u čistu vlažnu salvetu da oblatna odmekne da se može saviti. Tako pripremljenu oblandu namazati filom i pažljivo uviti u rolat. Ako želite možete preliti ovaj rolat sa rastopljenom čokoladom, ali nije potrebno. Da napomenem da je fil vrlo gust i da se mora naneti topao na list oblatne. Ako ne želite da bude gust fil, jednostavno smanjite meru sa 250 na 200 grama.
Нема коментара :
Постави коментар