Recepti i saveti za pripremanje hrane. Prijatno mesto za sve gurmane i one koji to još uvek nisu. Recipe search by Google.

RIBLJA PITA

Potrebno je:

- 200 g margarina, 400 g brašna
- 1 žumance, 1 jaje
- 200 g čistog mesa pastrmke
- 200 g mesa lososa (ili neke druge morske ribe)
- 1 veza peršuna
- 1 kašika limunovog soka
- 1 kašika vinjaka, 2 dl pavlake
- ulje za kalup
Namrvite brašno s margarinom, dodajte malo soli, 1 žumance i najviše 3 kašike hladne vode, pa zamesite glatko testo. Ostavite ga 1 sat u frižideru. U medjuvremenu losos narežite na kockice, posolite, pomešajte sa belancem i ostavite u frižider. Pomešajte pavlaku sa naseckanim peršunom, limunovim sokom, vinjakom i naseckanim mesom pastrmke. Posolite, pobiberite i mikserom izmutite. Veću polovinu testa razvite u krug i stavite u nauljeni duboki kalup, veličine 18 cm. Stavite trećinu lososa i na to polovinu smese mesa pastrmke. Pokrijte lososom, stavite pastrmku, tako naizmenično, da na vrhu bude losos. Razvijte preostalu količinu testa u manji krug, pokrijte njime nadev i malo pritisnite. U sredini napraviti otvor da izlazi para. Premazati razmućenim žumancem, poslažite ukrase od ostatka testa i premažite još jedanput.
Peći 40 minuta u rerni, zagrejanoj na 175 C., zatim pojačajte temperaturu na 200 C i pecite još desetak minuta.

Нема коментара :

Постави коментар


Prijatno! - Recepti i savetiAko želite da nas podržite?
Naš logo izgleda ovako.
Kod možete preuzeti na stranici administratora. Hvala!
”go"

Web panel JaZnam čini grupa ljudi koji žele da učestvuju u online anketiranju gde imaju mogućnost da izraze svoje mišljenje. Teme istraživanja su raznovrsne, tako da je učestvovanje vrlo zabavno, a pored toga za saradnju ćete biti i nagrađeni.Dakle, što više anketa ispunite – više bodova osvajate.

Ako želite da nove recepte pročitate prvi? Unesite svoju email adresu:

Čitaoci

Slučajni izbor recepta

TopOfBlogs
Prijatno je blog za pretragu kulinarskih recepata i saveta. Osmišljen kao baza za sve one koji su spremni da podele sa drugima svoje kulinarsko iskustvo. Blog je dobar oslonac za sve kulinarske početnike ali i za one koji su u kulinarstvu pronašli svoje profesionalno opredeljenje.




presearch