U podmazan vatrostalni sud ili šerpu poredjati riblje filete, posuti solju i izgnječenim belim lukom,
biberom i limunovim sokom i ostaviti da stoji oko 15 minuta. Zatim prekriti ribu slojem crnog luka
isečenim na kolutove i seckanim peršunovim listom. Preliti uljem i limunovim sokom, poklopiti i staviti u rernu da se peče na tihoj vatri. Po potrebi u toku pečenja dolivati po malo tople vode dok riba ne omekša.
Služiti sa barenim krompirom.
biberom i limunovim sokom i ostaviti da stoji oko 15 minuta. Zatim prekriti ribu slojem crnog luka
isečenim na kolutove i seckanim peršunovim listom. Preliti uljem i limunovim sokom, poklopiti i staviti u rernu da se peče na tihoj vatri. Po potrebi u toku pečenja dolivati po malo tople vode dok riba ne omekša.
Služiti sa barenim krompirom.
Нема коментара :
Постави коментар