60 dg tankog testa za savijaču, 60 dg svežega kravljeg sira, 15 dg pavlake, 60 dg svežeg ili 17 dg zamrznutog spanaća, 2 dl ulja,2 dl mleka, 2 dl kiselog mleka, 1 dcl mineralne vode, 5 jaja, 1 kašika Vegete, so
Jaja dobro razmutite, dodajte grubo narendan kravlji sir, pavlake, mleko, kiselo mleko, pa prokuvan, oceđen i naseckan spanać, mineralnu vodu, Vegetu i po potrebi malo soli. Sve dobro promešajte. Pleh namažite uljem, obložite listom testa tako da na sve četiri strane viri iz pleha. Poprskajte uljem, pa na isti način složite još jedan list i tanko premažite pripremljenim filom. Ponovno stavite list testa i tako nastavite slagati naizmenično dok ne potrošite i testo i fil. Na kraju preklopite rubove testa i poprskajte uljem.
Odozgo stavite još 2-3 lista testa, ponovno nauljite i stavite peći na 200-220C oko 1 sat (u parnoj rerni na intervalnom pečenju na 180 C 35 min.). Pečenu pitu narežite na veće kocke i poslužite
toplu.
Нема коментара :
Постави коментар