sastojci:
500gr. zamrznutog lisnatog testa,
500 gr. spanaća,
1 glavica luka,
50 gr. putera,
3 jaja,
1 kisela pavlaka ili jogurt,
muskatni oraščić,
so, mleveni biber,
mleveno seme komorača,
majčina dušica,
150 gr. rendanog kačkavalja,
1 kašičica jestivog brašna Priprema:
Dobro opran i očišćen od peteljki spanać poparimo vrelom vodom. Ocedimo ga i rukama stiskajući iscedimo svu vodu a zatim ga
iseckamo. Crni luk sitno iseckamo i propržimo na puteru. Pomešamo jaja, brašno, pavlaku i sve začine.
Odmrznuto lisnato testo razvaljamo na brašnom posutoj dasci u obliku tepsije u kojoj ce se peći. Tepsiju podmažemo puterom pa stavimo razvaljano testo koje na više mesta izbodemo viljuskom. Na testo prvo stavimo polovinu rendanog kačkavalja, zatim polovinu prženog crnog luka, zatim spanać pa preostalom količinom luka i sira. Sve prelijemo onom mešavinom od umucenih jaja i začina. Pitu pečemo u zagrejanoj rerni na 225 C oko 15 - 20 minuta.
Uz ovu pitu od spanaća dobro ide zelena salata:)
500gr. zamrznutog lisnatog testa,
500 gr. spanaća,
1 glavica luka,
50 gr. putera,
3 jaja,
1 kisela pavlaka ili jogurt,
muskatni oraščić,
so, mleveni biber,
mleveno seme komorača,
majčina dušica,
150 gr. rendanog kačkavalja,
1 kašičica jestivog brašna Priprema:
Dobro opran i očišćen od peteljki spanać poparimo vrelom vodom. Ocedimo ga i rukama stiskajući iscedimo svu vodu a zatim ga
iseckamo. Crni luk sitno iseckamo i propržimo na puteru. Pomešamo jaja, brašno, pavlaku i sve začine.
Odmrznuto lisnato testo razvaljamo na brašnom posutoj dasci u obliku tepsije u kojoj ce se peći. Tepsiju podmažemo puterom pa stavimo razvaljano testo koje na više mesta izbodemo viljuskom. Na testo prvo stavimo polovinu rendanog kačkavalja, zatim polovinu prženog crnog luka, zatim spanać pa preostalom količinom luka i sira. Sve prelijemo onom mešavinom od umucenih jaja i začina. Pitu pečemo u zagrejanoj rerni na 225 C oko 15 - 20 minuta.
Uz ovu pitu od spanaća dobro ide zelena salata:)
Нема коментара :
Постави коментар