Sastojci
1 i 1/5 kg krompira
5 dg maslaca
2 dl mleka
3/4 kg mlevenog ćurećeg mesa
2 naseckana veća luka
3 čena belog luka
1 kašika brašna
vezica peršuna
kašičica crvene paprike
2 kašike maslinovog ulja
1 dl supe od kocke
so i kašičica vegete
Priprema
Skuvajte krompir u slanoj vodi, zgnječite ga s maslacem i mlekom u pire. U međuvremenu na ulju pirjajte luk, beli luk i meso. Kad ispari sva tečnost, dodajte brašno, supu, vegetu, papriku i naseckani peršun. U pleh stavite meso, poravnajte, preko toga rasporedite pire krompir, poravnajte i posipajte paprikom. Pecite pola sata u vrućoj pećnici.
Priprema
Skuvajte krompir u slanoj vodi, zgnječite ga s maslacem i mlekom u pire. U međuvremenu na ulju pirjajte luk, beli luk i meso. Kad ispari sva tečnost, dodajte brašno, supu, vegetu, papriku i naseckani peršun. U pleh stavite meso, poravnajte, preko toga rasporedite pire krompir, poravnajte i posipajte paprikom. Pecite pola sata u vrućoj pećnici.
Нема коментара :
Постави коментар