Sastojci:
4 plava patlidžana, 1/4 kg pirinča, 2 glavice crnog luka, 3 čena belog luka, veza peršuna, ulje, so i origano.
Priprema:
Patlidžane zaseći nožem po dužini ali ne do kraja, da se dobije poklopac. Deblji deo izdubiti kašikom i izvađenu masu staviti u šerpu sa uljem. Tu dodati ostale sastojke i sve dugo dinstati. Izdinstanom masom napuniti patlidžane, pokriti zasečenim delom. Peći u rerni oko 40 minuta na tihoj vatri.
4 plava patlidžana, 1/4 kg pirinča, 2 glavice crnog luka, 3 čena belog luka, veza peršuna, ulje, so i origano.
Priprema:
Patlidžane zaseći nožem po dužini ali ne do kraja, da se dobije poklopac. Deblji deo izdubiti kašikom i izvađenu masu staviti u šerpu sa uljem. Tu dodati ostale sastojke i sve dugo dinstati. Izdinstanom masom napuniti patlidžane, pokriti zasečenim delom. Peći u rerni oko 40 minuta na tihoj vatri.
Нема коментара :
Постави коментар