Sastojci:
jaja (16 kom.)
šecer (500 g)
mleveni keks (40 g)
orasi - sitno seckani (40 g)
orasi - mleveni (40 g)
brašno (200 g)
mleko (12 dl)
maslac (350 g)
višnje
banane
kivi
1 kora, fil, višnje
2 kora, fil, banane
3 kora, fil, kivi
4 kora i ukrasiti filom koji preostane
Način pripreme:
Kore:
Napraviti smešu za kore od 4 belanaca, 4 kašike šećera, 40g mlevenog keksa, 40g seckanih oraha, 40g mlevenih oraha.
Podeliti na 4 dela i ispeći 4 kore.
Fil:
Umutiti 16 žumanaca sa 16 kašika šecera, pa dodati 8 kašika brašna i sve ovo skuvati u 12dl mleka. Posebno umutiti 350g putera i spojiti sa hladnim kremom. Filovati ovim redom:
1 kora, fil, višnje
2 kora, fil, banane
3 kora, fil, kivi
4 kora i ukrasiti filom koji preostane
Нема коментара :
Постави коментар