Potrebno je :
500gr kora za gibanicu ili debljih za pitu (ne onih sasvim tankih) i ulje.
Ako pravite kore, potrebno je 6 kora malo većih od veličine tepsije koja bi trebalo da bude okrugla. Naredja se pola kora odozdo, premazanih uljem u svakom sloju. Kore se redjaju tako da prelaze preko ivica tepsije.Stavi se sav fil i rasporedi ravnomerno, a onda se prekrija ostalim korama, ponovo premazanim uljem. Ivice koje preostaju se iseku ili podviju na gornju površinu pite i malo viljuškom pritisnu, a može se ostacima kora pita ukrasiti. Pite se pre pečenja malo nožem zaseku i premazu uljem. Po vadjenju iz rerne, poprskaju se malo vodom i
pokriju salvetom.
Fil:
700gr piletine seckane na komadiće,
2 glavica luka,
200gr skuvanih oljuštenih kestena,
šaka crnog suvog grozdja,
200gr pavlake,
pola čaše belog vina,
2 jaje
peršun, biber, so, oraščić i ulje.
Luk se proprži pa se doda pile da se prodinsta malo."Ugasi" se vinom i ostavi da se malo ohladi. Umeša se pavlaka, kesten, suvo groždje, jaja i začini. Napuni se pita, peče se na 180 stepeni oko 40 minuta. Probajte sa bilo kojim korama, može i sa lisnatim testom.
500gr kora za gibanicu ili debljih za pitu (ne onih sasvim tankih) i ulje.
Ako pravite kore, potrebno je 6 kora malo većih od veličine tepsije koja bi trebalo da bude okrugla. Naredja se pola kora odozdo, premazanih uljem u svakom sloju. Kore se redjaju tako da prelaze preko ivica tepsije.Stavi se sav fil i rasporedi ravnomerno, a onda se prekrija ostalim korama, ponovo premazanim uljem. Ivice koje preostaju se iseku ili podviju na gornju površinu pite i malo viljuškom pritisnu, a može se ostacima kora pita ukrasiti. Pite se pre pečenja malo nožem zaseku i premazu uljem. Po vadjenju iz rerne, poprskaju se malo vodom i
pokriju salvetom.
Fil:
700gr piletine seckane na komadiće,
2 glavica luka,
200gr skuvanih oljuštenih kestena,
šaka crnog suvog grozdja,
200gr pavlake,
pola čaše belog vina,
2 jaje
peršun, biber, so, oraščić i ulje.
Luk se proprži pa se doda pile da se prodinsta malo."Ugasi" se vinom i ostavi da se malo ohladi. Umeša se pavlaka, kesten, suvo groždje, jaja i začini. Napuni se pita, peče se na 180 stepeni oko 40 minuta. Probajte sa bilo kojim korama, može i sa lisnatim testom.
Нема коментара :
Постави коментар