Recepti i saveti za pripremanje hrane. Prijatno mesto za sve gurmane i one koji to još uvek nisu. Recipe search by Google.

KALUDJERSKI PAPRIKAŠ


Sastojci:

- peršunov list (1 veza)
- babure (5 kom.)
- teleće meso od plećke s kostima (2 kg)
- feferoni (2 kom.)
- paradajz (350 g)
- celerov list
- ulje (25 dl)
- kečap
- so
Način pripreme:
Crni luk očistiti, oprati pa sitno iseckati. U šerpu staviti ulje da se zagreje, dodati crni luk i dinstati. Teleće meso odvojiti od kostiju, iseći na krupne komade, i posoliti. U tiganju zagrejati malo ulja pa na njemu, na jakoj vatri propržiti meso sa svih strana da porumeni, a potom ga dodati dinstanom crnom luku. Naliti čašom vode pa nastaviti sa dinstanjem.
Dodati kešapa pa promešati. Kada je meso prilišno meko, dodati ošičćene i izlomljene babure i isešene feferone, pobiberiti pa nastaviti sa dinstanjem dok sva tečnost ne uvri. Ovaj pikantan paprikaš ne sme da bude čorbast, već treba da bude suv. Na kraju, kad meso bude meko, dodati iseckan peršunov list, list celera i paradajz oljusten i iseckan na kockice. Sve zajedno dinstati na tihoj vatri dok sav sok ne ispari. Jelo treba da se krčka. Služiti uz dodatak testenine ili krompira.

Нема коментара :

Постави коментар


Prijatno! - Recepti i savetiAko želite da nas podržite?
Naš logo izgleda ovako.
Kod možete preuzeti na stranici administratora. Hvala!
”go"

Web panel JaZnam čini grupa ljudi koji žele da učestvuju u online anketiranju gde imaju mogućnost da izraze svoje mišljenje. Teme istraživanja su raznovrsne, tako da je učestvovanje vrlo zabavno, a pored toga za saradnju ćete biti i nagrađeni.Dakle, što više anketa ispunite – više bodova osvajate.

Ako želite da nove recepte pročitate prvi? Unesite svoju email adresu:

Čitaoci

Slučajni izbor recepta

TopOfBlogs
Prijatno je blog za pretragu kulinarskih recepata i saveta. Osmišljen kao baza za sve one koji su spremni da podele sa drugima svoje kulinarsko iskustvo. Blog je dobar oslonac za sve kulinarske početnike ali i za one koji su u kulinarstvu pronašli svoje profesionalno opredeljenje.




presearch