Pripremiti testo na sledeći način:
U vanglicu staviti pola kg brašna i kašičicu soli. Zatim lagano dodavati 2,5 dl mlake vode i mesiti rukama masu. Testo je umešeno kada se celo odlepljuje od vanglice. Radni sto posuti sa malo brašna i na njega staviti testo, oblikovati ga kao veknicu i podeliti na 12 loptica. Svaku lopticu razvijati u koru veličine pleha ili tepsije koju ćete kasnije koristiti za pripremanje. Svaku tako razvučenu koru staviti na aluminijsku foliju pa na vruć šporet po 7-8 sekundi, tek da se prosuši i malo ispecka sa obe strane. Ovakve kore se mogu koristiti za sve vrste pita.
U vanglicu staviti pola kg brašna i kašičicu soli. Zatim lagano dodavati 2,5 dl mlake vode i mesiti rukama masu. Testo je umešeno kada se celo odlepljuje od vanglice. Radni sto posuti sa malo brašna i na njega staviti testo, oblikovati ga kao veknicu i podeliti na 12 loptica. Svaku lopticu razvijati u koru veličine pleha ili tepsije koju ćete kasnije koristiti za pripremanje. Svaku tako razvučenu koru staviti na aluminijsku foliju pa na vruć šporet po 7-8 sekundi, tek da se prosuši i malo ispecka sa obe strane. Ovakve kore se mogu koristiti za sve vrste pita.
Нема коментара :
Постави коментар