Recepti i saveti za pripremanje hrane. Prijatno mesto za sve gurmane i one koji to još uvek nisu. Recipe search by Google.

KAKO NAPRAVITI DOMAĆE KORE ZA PITU?

Pripremiti testo na sledeći način:
U vanglicu staviti pola kg brašna i kašičicu soli. Zatim lagano dodavati 2,5 dl mlake vode i mesiti rukama masu. Testo je umešeno kada se celo odlepljuje od vanglice. Radni sto posuti sa malo brašna i na njega staviti testo, oblikovati ga kao veknicu i podeliti na 12 loptica. Svaku lopticu razvijati u koru veličine pleha ili tepsije koju ćete kasnije koristiti za pripremanje. Svaku tako razvučenu koru staviti na aluminijsku foliju pa na vruć šporet po 7-8 sekundi, tek da se prosuši i malo ispecka sa obe strane. Ovakve kore se mogu koristiti za sve vrste pita.

Нема коментара :

Постави коментар


Prijatno! - Recepti i savetiAko želite da nas podržite?
Naš logo izgleda ovako.
Kod možete preuzeti na stranici administratora. Hvala!
”go"

Registujte domene po povoljnoj ceni. U kontrol panelu imate potpunu kontrolu nad domenima čak iako nemate predznanje ili ste napredni korisnik. Pomoću Sitebuilder-a možete napraviti Vaš sajt - brzo i lako bez ikakvog predhodnog znanja. Jednim klikom možete pokrenuti blog ili web prodavnicu (alat je jednostavan za korišćenje i odmah možete početi sa prodajom Vaših proizvoda).

Ako želite da nove recepte pročitate prvi? Unesite svoju email adresu:

Čitaoci

Slučajni izbor recepta

Prijatno je blog za pretragu kulinarskih recepata i saveta. Osmišljen kao baza za sve one koji su spremni da podele sa drugima svoje kulinarsko iskustvo. Blog je dobar oslonac za sve kulinarske početnike ali i za one koji su u kulinarstvu pronašli svoje profesionalno opredeljenje.

Top blogova