Potrebno je:
- 450g tankih kora za pitu, 750 g jagnjećih iznutrica - 4 sitno seckane glavice luka, 1/2 šolje seckanog peršuna - 1/4 sitno seckane mirodjije, so i biber po ukusu - 3 kašike ulja, 3 kašike slatke pavlake - 1 umućeno jaje, 1/2 šolje margarina, 1/2 šolje ulja - 1/4 šolje susama
Oprati jagnjeće iznutrice (džigericu i srca) i sitno ih iseći. U tiganju zagrejati 3 kašike ulja i kratko propržiti luk. Dodati jagnjeće iznutrice, začiniti po ukusu, poklopiti i dinstati dok sva tečnost ne ispari. Skloniti sa šporeta, umešati peršun i mirodjiju. Jaje lagano umutiti sa pavlakom, uliti u smesu sa iznutricama i promešati. Uzeti jednu koru, premazati je uljem, preko nje staviti drugu koru i iseći na trake širine 5 cm. Formirati rolnice, stavljajući na svaku traku 1 kašiku fila. Redjati u pleh podmazan uljem. Premazati rolnice uljem i posuti susamom. Peći na 180 C, 35-40 minuta i služiti toplo.
- 450g tankih kora za pitu, 750 g jagnjećih iznutrica - 4 sitno seckane glavice luka, 1/2 šolje seckanog peršuna - 1/4 sitno seckane mirodjije, so i biber po ukusu - 3 kašike ulja, 3 kašike slatke pavlake - 1 umućeno jaje, 1/2 šolje margarina, 1/2 šolje ulja - 1/4 šolje susama
Oprati jagnjeće iznutrice (džigericu i srca) i sitno ih iseći. U tiganju zagrejati 3 kašike ulja i kratko propržiti luk. Dodati jagnjeće iznutrice, začiniti po ukusu, poklopiti i dinstati dok sva tečnost ne ispari. Skloniti sa šporeta, umešati peršun i mirodjiju. Jaje lagano umutiti sa pavlakom, uliti u smesu sa iznutricama i promešati. Uzeti jednu koru, premazati je uljem, preko nje staviti drugu koru i iseći na trake širine 5 cm. Formirati rolnice, stavljajući na svaku traku 1 kašiku fila. Redjati u pleh podmazan uljem. Premazati rolnice uljem i posuti susamom. Peći na 180 C, 35-40 minuta i služiti toplo.
Нема коментара :
Постави коментар