Recepti i saveti za pripremanje hrane. Prijatno mesto za sve gurmane i one koji to još uvek nisu. Recipe search by Google.

JAGNJEĆE ROLNICE

Potrebno je:

- 450g tankih kora za pitu, 750 g jagnjećih iznutrica
- 4 sitno seckane glavice luka, 1/2 šolje seckanog peršuna
- 1/4 sitno seckane mirodjije, so i biber po ukusu
- 3 kašike ulja, 3 kašike slatke pavlake
- 1 umućeno jaje, 1/2 šolje margarina, 1/2 šolje ulja
- 1/4 šolje susama

Oprati jagnjeće iznutrice (džigericu i srca) i sitno ih iseći. U tiganju zagrejati 3 kašike ulja i kratko propržiti luk. Dodati jagnjeće iznutrice, začiniti po ukusu, poklopiti i dinstati dok sva tečnost ne ispari. Skloniti sa šporeta, umešati peršun i mirodjiju. Jaje lagano umutiti sa pavlakom, uliti u smesu sa iznutricama i promešati. Uzeti jednu koru, premazati je uljem, preko nje staviti drugu koru i iseći na trake širine 5 cm. Formirati rolnice, stavljajući na svaku traku 1 kašiku fila. Redjati u pleh podmazan uljem. Premazati rolnice uljem i posuti susamom. Peći na 180 C, 35-40 minuta i služiti toplo.

Нема коментара :

Постави коментар


Prijatno! - Recepti i savetiAko želite da nas podržite?
Naš logo izgleda ovako.
Kod možete preuzeti na stranici administratora. Hvala!
”go"

Web panel JaZnam čini grupa ljudi koji žele da učestvuju u online anketiranju gde imaju mogućnost da izraze svoje mišljenje. Teme istraživanja su raznovrsne, tako da je učestvovanje vrlo zabavno, a pored toga za saradnju ćete biti i nagrađeni.Dakle, što više anketa ispunite – više bodova osvajate.

Ako želite da nove recepte pročitate prvi? Unesite svoju email adresu:

Čitaoci

Slučajni izbor recepta

Prijatno je blog za pretragu kulinarskih recepata i saveta. Osmišljen kao baza za sve one koji su spremni da podele sa drugima svoje kulinarsko iskustvo. Blog je dobar oslonac za sve kulinarske početnike ali i za one koji su u kulinarstvu pronašli svoje profesionalno opredeljenje.