Recepti i saveti za pripremanje hrane. Prijatno mesto za sve gurmane i one koji to još uvek nisu. Recipe search by Google.

GIBANICA SA SPANAĆEM I SIROM

Sastojci:

8 (10) kora tankog testa za gibanice
400 g svežeg sira
500 g spanaća
6 jaja
100 ml kisele pavlake
100 g maslaca
1 čen belog luka
so
biber
1 kašika Vegete



Spanać operite, sitno narežite, posolite i ostavite da malo odstoji. Žumance i Vegetu dobro izmešajte električnom mikserom, zatim dodajte oceđeni sir, kiselu pavlaku, biber, ugnječeni beli luk i spanać. Dobro promešajte i lagano umešajte sneg od belanaca.
Pleh (vel. 20 x 30 cm) namažite rastopljenim maslacem, obložite ga listom testa, premažite ga maslacem, položite još jedan list tista i takođe ga premažite maslacem. Stavite deo fila i tako nastavite sve dok ne potrošite sav fil. Završite s dva lista testa kao na početku slaganja. Površinu premažite maslacem i gibanicu narežite na kocke.
Stavite peći u zagrejanu rernu na 200 °C i pecite oko 15 minuta, a zatim još pola sata na temperaturi 150 °C. Pečenu gibanicu nakon pečenja ostavite u rerni još desetak minuta, ali rernu ostavite otvorenu. Poslužite toplo ili hladno kao predjelo ili kao glavno jelo s jogurtom.

Savet: Ako nemate svežeg spanaća, možete upotrebiti blitvu ili neko drugo povrće.

Нема коментара :

Постави коментар


Prijatno! - Recepti i savetiAko želite da nas podržite?
Naš logo izgleda ovako.
Kod možete preuzeti na stranici administratora. Hvala!
”go"

Web panel JaZnam čini grupa ljudi koji žele da učestvuju u online anketiranju gde imaju mogućnost da izraze svoje mišljenje. Teme istraživanja su raznovrsne, tako da je učestvovanje vrlo zabavno, a pored toga za saradnju ćete biti i nagrađeni.Dakle, što više anketa ispunite – više bodova osvajate.

Ako želite da nove recepte pročitate prvi? Unesite svoju email adresu:

Čitaoci

Slučajni izbor recepta

TopOfBlogs
Prijatno je blog za pretragu kulinarskih recepata i saveta. Osmišljen kao baza za sve one koji su spremni da podele sa drugima svoje kulinarsko iskustvo. Blog je dobar oslonac za sve kulinarske početnike ali i za one koji su u kulinarstvu pronašli svoje profesionalno opredeljenje.




presearch