Sastojci:
3/4 kg praziluka, 1/2 kg pirinča, 6 glavica crnog luka, peršun, biber, so
Priprema:
Očistiti praziluk, skinuti zeleno lišće, pa obariti. Iseći sitno. U šerpu staviti malo ulja, iseckati glavicu crnog luka propržiti i dodati peršun. Luk pomešati sa prazilukom, pobiberiti i skinuti sa šporeta. Praviti loptice, uvaljati ih u brašno i pržiti ih na vrelom ulju. Ispržiti 5 glavica seckanog crnog luka na ulju i dodati 1/2 kilograma opranog pirinča, seckanog peršuna, so i biber. Pirinač propržiti. U pleh staviti pirinač, a preko njega loptice i zaliti uljem i toplom vodom. Staviti u rernu i peći dok pirinač ne omekša.
3/4 kg praziluka, 1/2 kg pirinča, 6 glavica crnog luka, peršun, biber, so
Priprema:
Očistiti praziluk, skinuti zeleno lišće, pa obariti. Iseći sitno. U šerpu staviti malo ulja, iseckati glavicu crnog luka propržiti i dodati peršun. Luk pomešati sa prazilukom, pobiberiti i skinuti sa šporeta. Praviti loptice, uvaljati ih u brašno i pržiti ih na vrelom ulju. Ispržiti 5 glavica seckanog crnog luka na ulju i dodati 1/2 kilograma opranog pirinča, seckanog peršuna, so i biber. Pirinač propržiti. U pleh staviti pirinač, a preko njega loptice i zaliti uljem i toplom vodom. Staviti u rernu i peći dok pirinač ne omekša.
Нема коментара :
Постави коментар