Sastojci:
Kora
6 jaja 6 kašika šećera 3 kašike brašna 3 kašike kakaoa
Fil
150 grama šećera 200 grama mlevenih oraha ili pečenih lešnika 200 grama maslaca malo ruma (nije obavezno)
Preliv
100 grama čokolade Način pripreme: Umutiti patišpanj od 6 jaja i ostalih sastojaka. Pečenu koru umotati u nakvašenu krpu i odložiti. Ušpinovati 150 grama šećera sa malo vode pa dodati mlevene orahe. Kad se masa ohladi, dodati umućen maslac i rum.Ovom masom filovati koru. Rolat preliti rastopljenom čokoladom i ukrasiti po želji.
Kora
6 jaja 6 kašika šećera 3 kašike brašna 3 kašike kakaoa
Fil
150 grama šećera 200 grama mlevenih oraha ili pečenih lešnika 200 grama maslaca malo ruma (nije obavezno)
Preliv
100 grama čokolade Način pripreme: Umutiti patišpanj od 6 jaja i ostalih sastojaka. Pečenu koru umotati u nakvašenu krpu i odložiti. Ušpinovati 150 grama šećera sa malo vode pa dodati mlevene orahe. Kad se masa ohladi, dodati umućen maslac i rum.Ovom masom filovati koru. Rolat preliti rastopljenom čokoladom i ukrasiti po želji.
Нема коментара :
Постави коментар