Potrebno je:
- 400 g praziluka, 40 g masnoće - 40 g brašna, 1 žumance - 1/2 čaše kisele pavlake - so, biber, seckan peršunov list
Praziluk očistiti i dobro oprati, ocediti i sitno iseckati. Na zagrejanu masnoću dodati brašno i uz mešanje ga propržiti da malo porumeni. Zatim dodati iseckan praziluk, izmešati i zaliti mlakom vodom ili supom. Posudu poklopiti i uz povremeno mešanje praziluk dinstati dok ne omekša. Tada dodati još vode, pa začiniti šolju i sa malo bibera, te ostaviti da sve zajedno prokuva. Pred kraj kuvanja dodati umućeno žumance i kiselu pavlaku i sve posuti seckanim peršunovim listom.
Napomena: u čorbu se po želji može dodati malo rendanog sira.
- 400 g praziluka, 40 g masnoće - 40 g brašna, 1 žumance - 1/2 čaše kisele pavlake - so, biber, seckan peršunov list
Praziluk očistiti i dobro oprati, ocediti i sitno iseckati. Na zagrejanu masnoću dodati brašno i uz mešanje ga propržiti da malo porumeni. Zatim dodati iseckan praziluk, izmešati i zaliti mlakom vodom ili supom. Posudu poklopiti i uz povremeno mešanje praziluk dinstati dok ne omekša. Tada dodati još vode, pa začiniti šolju i sa malo bibera, te ostaviti da sve zajedno prokuva. Pred kraj kuvanja dodati umućeno žumance i kiselu pavlaku i sve posuti seckanim peršunovim listom.
Napomena: u čorbu se po želji može dodati malo rendanog sira.
Нема коментара :
Постави коментар