Recepti i saveti za pripremanje hrane. Prijatno mesto za sve gurmane i one koji to još uvek nisu. Recipe search by Google.

ČORBA OD PRAZILUKA

Potrebno je:

- 400 g praziluka, 40 g masnoće
- 40 g brašna, 1 žumance
- 1/2 čaše kisele pavlake
- so, biber, seckan peršunov list

Praziluk očistiti i dobro oprati, ocediti i sitno iseckati. Na zagrejanu masnoću dodati brašno i uz mešanje ga propržiti da malo porumeni. Zatim dodati iseckan praziluk, izmešati i zaliti mlakom vodom ili supom. Posudu poklopiti i uz povremeno mešanje praziluk dinstati dok ne omekša. Tada dodati još vode, pa začiniti šolju i sa malo bibera, te ostaviti da sve zajedno prokuva. Pred kraj kuvanja dodati umućeno žumance i kiselu pavlaku i sve posuti seckanim peršunovim listom.
Napomena: u čorbu se po želji može dodati malo rendanog sira.

Нема коментара :

Постави коментар


Prijatno! - Recepti i savetiAko želite da nas podržite?
Naš logo izgleda ovako.
Kod možete preuzeti na stranici administratora. Hvala!
”go"

Web panel JaZnam čini grupa ljudi koji žele da učestvuju u online anketiranju gde imaju mogućnost da izraze svoje mišljenje. Teme istraživanja su raznovrsne, tako da je učestvovanje vrlo zabavno, a pored toga za saradnju ćete biti i nagrađeni.Dakle, što više anketa ispunite – više bodova osvajate.

Ako želite da nove recepte pročitate prvi? Unesite svoju email adresu:

Čitaoci

Slučajni izbor recepta

TopOfBlogs
Prijatno je blog za pretragu kulinarskih recepata i saveta. Osmišljen kao baza za sve one koji su spremni da podele sa drugima svoje kulinarsko iskustvo. Blog je dobar oslonac za sve kulinarske početnike ali i za one koji su u kulinarstvu pronašli svoje profesionalno opredeljenje.




presearch