Potrebno je:
1 kgr mlade boranije,
5 glavica crnog luka,
2 paprike,
5 paradajza,
so, aleva paprika,
ulje.
Boraniju oprati, očistiti, preseći na pola i obariti u slanoj vodi. Za to vreme luk sečen na rebra i papriku sečenu na kolutove
propržti na ulju. Kada omekša, dodati paradajz isečen na tanke kolutove. Posoliti i poprašiti alevom paprikom.
U vatrostalnu posudu sipati malo ulja, staviti red oceđene obarene boranije, pa red mešavine luka, paradajza i
paprike i tako dok se sve ne utroši. Odozgo treba da bude boranija, a preko nje nekoliko kolutova sečenog paradajza.
Posoliti, naliti vodom u kojoj je kuvana boranija, poprskati sa malo ulja i staviti u rernu da se peče.
Boraniju oprati, očistiti, preseći na pola i obariti u slanoj vodi. Za to vreme luk sečen na rebra i papriku sečenu na kolutove
propržti na ulju. Kada omekša, dodati paradajz isečen na tanke kolutove. Posoliti i poprašiti alevom paprikom.
U vatrostalnu posudu sipati malo ulja, staviti red oceđene obarene boranije, pa red mešavine luka, paradajza i
paprike i tako dok se sve ne utroši. Odozgo treba da bude boranija, a preko nje nekoliko kolutova sečenog paradajza.
Posoliti, naliti vodom u kojoj je kuvana boranija, poprskati sa malo ulja i staviti u rernu da se peče.
Нема коментара :
Постави коментар