Sastojci:
šolja pšenice, 1 glavica crnog luka, ulje, so, veza peršuna
Priprema:
Sitno iseckan luk se dobro izdinsta. Pšenica se istuče u avanu i pomeša sa usitnjenim peršunom.
Izdinstati luk i naliti vodom i u njega se lagano dodaje smesa od pšenice i peršuna neprestano
mešajući. Kad voda uvri, balgur postane gust kao kaša. Posoli se i služi.
šolja pšenice, 1 glavica crnog luka, ulje, so, veza peršuna
Priprema:
Sitno iseckan luk se dobro izdinsta. Pšenica se istuče u avanu i pomeša sa usitnjenim peršunom.
Izdinstati luk i naliti vodom i u njega se lagano dodaje smesa od pšenice i peršuna neprestano
mešajući. Kad voda uvri, balgur postane gust kao kaša. Posoli se i služi.
Нема коментара :
Постави коментар