- 7,5 dl mleka, kašičica soli, malo narendanog muskatnog oraščića- 80 g putera, 150 g kukuruznog brašna- 1 kašika ulja
Za fil: 250 g šampinjona, 50 g sitno seckanog luka, malo belog luka, 20 g putera, kašika sitno seckanog peršuna,malo majčine dušice, so, biber, 2 kašike prezli, 80 g gaude ili ementalera
Za paniranje: brašno, 2 jaja, prezle
Na puteru izdinstati sitno seckan luk i beli luk, dodati šampinjone, peršun, majčinu dušicu, so i biber.
Dinstati 15 min., dodati prezle i držati na toplom. Skuvati palentu u vrelom mleku, dodati oraščić
i puter, pa polovinu mase usuti u uljem podmazan pleh. Usuti fil i ostatak palente, pa pustiti da se ohladi. Iseći na kocke, svaku umočiti u brašno, jaja i prezle i pržiti u ulju dok ne porumene.
Нема коментара :
Постави коментар