Recepti i saveti za pripremanje hrane. Prijatno mesto za sve gurmane i one koji to još uvek nisu. Recipe search by Google.

BAKONCINI

Potrebno je:

- 7,5 dl mleka, kašičica soli, malo narendanog muskatnog oraščića
- 80 g putera, 150 g kukuruznog brašna
- 1 kašika ulja

Za fil:
250 g šampinjona,
50 g sitno seckanog luka,
malo belog luka,
20 g putera,
kašika sitno seckanog peršuna,
malo majčine dušice, so, biber,
2 kašike prezli,
80 g gaude ili ementalera


Za paniranje: brašno, 2 jaja, prezle

Na puteru izdinstati sitno seckan luk i beli luk, dodati šampinjone, peršun, majčinu dušicu, so i biber.
Dinstati 15 min., dodati prezle i držati na toplom. Skuvati palentu u vrelom mleku, dodati oraščić
i puter, pa polovinu mase usuti u uljem podmazan pleh. Usuti fil i ostatak palente, pa pustiti da se ohladi. Iseći na kocke, svaku umočiti u brašno, jaja i prezle i pržiti u ulju dok ne porumene.

Нема коментара :

Постави коментар


Prijatno! - Recepti i savetiAko želite da nas podržite?
Naš logo izgleda ovako.
Kod možete preuzeti na stranici administratora. Hvala!
”go"

Web panel JaZnam čini grupa ljudi koji žele da učestvuju u online anketiranju gde imaju mogućnost da izraze svoje mišljenje. Teme istraživanja su raznovrsne, tako da je učestvovanje vrlo zabavno, a pored toga za saradnju ćete biti i nagrađeni.Dakle, što više anketa ispunite – više bodova osvajate.

Ako želite da nove recepte pročitate prvi? Unesite svoju email adresu:

Čitaoci

Slučajni izbor recepta

Prijatno je blog za pretragu kulinarskih recepata i saveta. Osmišljen kao baza za sve one koji su spremni da podele sa drugima svoje kulinarsko iskustvo. Blog je dobar oslonac za sve kulinarske početnike ali i za one koji su u kulinarstvu pronašli svoje profesionalno opredeljenje.