Sastojci:
1/2 kg tankih kora, 1/2 kg mlevenih oraha, 1/4 ulja, 1/2 kg šećera, šaka suvog grožđa, 1 limun.
Priprema:
U podmazan pleh ređati kore, svaku poprskati uljem i na svaku drugu staviti orahe i malo suvog grožđa.
Kad se potroši sav materijal, baklava se iseče na pravilne kvadrate, ali se komadi ne vade, svako parče
zalije se vrelim uljem i peče na umerenoj vatri. Kad je baklava pečena, ostavi se da se prohladi i zalije
sirupom od rastopljenog šećera i vode, u koji je dodat i sok od limuna.
1/2 kg tankih kora, 1/2 kg mlevenih oraha, 1/4 ulja, 1/2 kg šećera, šaka suvog grožđa, 1 limun.
Priprema:
U podmazan pleh ređati kore, svaku poprskati uljem i na svaku drugu staviti orahe i malo suvog grožđa.
Kad se potroši sav materijal, baklava se iseče na pravilne kvadrate, ali se komadi ne vade, svako parče
zalije se vrelim uljem i peče na umerenoj vatri. Kad je baklava pečena, ostavi se da se prohladi i zalije
sirupom od rastopljenog šećera i vode, u koji je dodat i sok od limuna.
Нема коментара :
Постави коментар