Potrebno je za 6-8 osoba:
4 jajeta 1 nepuna šolja šećera 1 šolja oštrog brašna 1 kašičica praška za pecivo 1/4 kašičice soli 1 šolja izgnječenog, ocedjenog ananasa iz konzerve 1 šolja sitno isečenih oraha.
PREMAZ OD ANANASA: 1/4 šolje maslaca 1 3/4 šolje prosejanog šećera u prahu 1 kašičica vanilin šećera vrlo malo soli 1/3 šolje dobro ocendjenog izgnječenog ananasa iz konzerve Podmazati maslacem dva pleha za tortu prečnika 20 cm, obložiti ih masnom hartijom i premazati hatriju maslacem.
Mutiti žumance dok se ne zgusnu, dodati polovinu šećera i mutiti dalje dok masa ne postane laka i penasta. Posebno ulupati čvrstu penu od belanaca, umešati preostali šećer i lupati dalje dok pena ne postane sasvim čvrsta i sjajna. Zatim dodati postepeno umućene žumance, brašno (prosejano zajedno sa praškom za pecivo i šolju), ananas i orahe. Izručiti masu u pripremljene plehove i peći u umereno zagrejanoj rerni (225C) pola sata ili dok testo ne počne da se odvaja od zidova kalupa. Pečeno testo izvaditi i ostaviti da se ohladi.Za to vreme penasto umutiti maslac, umešati postepeno šećer, pa dodati vanilu, so i ananas. Ovim premazom sastaviti dva dela torte i premazati je odozgo i sa strane.
4 jajeta 1 nepuna šolja šećera 1 šolja oštrog brašna 1 kašičica praška za pecivo 1/4 kašičice soli 1 šolja izgnječenog, ocedjenog ananasa iz konzerve 1 šolja sitno isečenih oraha.
PREMAZ OD ANANASA: 1/4 šolje maslaca 1 3/4 šolje prosejanog šećera u prahu 1 kašičica vanilin šećera vrlo malo soli 1/3 šolje dobro ocendjenog izgnječenog ananasa iz konzerve Podmazati maslacem dva pleha za tortu prečnika 20 cm, obložiti ih masnom hartijom i premazati hatriju maslacem.
Mutiti žumance dok se ne zgusnu, dodati polovinu šećera i mutiti dalje dok masa ne postane laka i penasta. Posebno ulupati čvrstu penu od belanaca, umešati preostali šećer i lupati dalje dok pena ne postane sasvim čvrsta i sjajna. Zatim dodati postepeno umućene žumance, brašno (prosejano zajedno sa praškom za pecivo i šolju), ananas i orahe. Izručiti masu u pripremljene plehove i peći u umereno zagrejanoj rerni (225C) pola sata ili dok testo ne počne da se odvaja od zidova kalupa. Pečeno testo izvaditi i ostaviti da se ohladi.Za to vreme penasto umutiti maslac, umešati postepeno šećer, pa dodati vanilu, so i ananas. Ovim premazom sastaviti dva dela torte i premazati je odozgo i sa strane.
Нема коментара :
Постави коментар