Potrebno:
80gr.rastopljenog maslaca,
narendana limunova kora,
1/8 litra mleka,
50gr.sećera,
malo soli,
kesica suvog kvasca,
20gr.svežeg kvasca,
400gr.brašna,
2 jaja.
Nadev:
100gr.sećera,
4 žumanca,
1/8 litre mleka,
250gr.mlevenih oraha,
2 rebra cokolade,
malo cimeta,
narendana limunova kora,
kesica vanil-šecera,
malo ruma. Priprema:
Suvi kvasac potopiti u malo mleka i dodati kašičicu šećera pa ostaviti na toplom
mestu da naraste.Za to vreme u posudu staviti brašno,dodati so,sve ostale
sastojke i kvasac i dobro mutiti dok se ne pojave mehurići.Testo ostaviti na toplom
mestu da kisne sat vremena.Staviti ga na dasku posutu brašnom i razviti oklagijom.
Debljina testa da bude pola centimetra.Za nadev sjediniti sve sastojke pa dobijenu
masu premazati preko testa.Testo uviti u štrudlu,staviti je u maslacem podmazan
pleh i ostaviti da stoji jos 10min.Peći u zagrejanoj pećnici.
80gr.rastopljenog maslaca,
narendana limunova kora,
1/8 litra mleka,
50gr.sećera,
malo soli,
kesica suvog kvasca,
20gr.svežeg kvasca,
400gr.brašna,
2 jaja.
Nadev:
100gr.sećera,
4 žumanca,
1/8 litre mleka,
250gr.mlevenih oraha,
2 rebra cokolade,
malo cimeta,
narendana limunova kora,
kesica vanil-šecera,
malo ruma. Priprema:
Suvi kvasac potopiti u malo mleka i dodati kašičicu šećera pa ostaviti na toplom
mestu da naraste.Za to vreme u posudu staviti brašno,dodati so,sve ostale
sastojke i kvasac i dobro mutiti dok se ne pojave mehurići.Testo ostaviti na toplom
mestu da kisne sat vremena.Staviti ga na dasku posutu brašnom i razviti oklagijom.
Debljina testa da bude pola centimetra.Za nadev sjediniti sve sastojke pa dobijenu
masu premazati preko testa.Testo uviti u štrudlu,staviti je u maslacem podmazan
pleh i ostaviti da stoji jos 10min.Peći u zagrejanoj pećnici.
Нема коментара :
Постави коментар