Recepti i saveti za pripremanje hrane. Prijatno mesto za sve gurmane i one koji to još uvek nisu. Recipe search by Google.

Magični kolač

Magični kolač peče se na niskoj temperaturi, prilikom čega nastaju dva sloja – osnova nalik pudingu i penušasti prekrivač nalik patišpanju.

Varijacija na temu je mnogo, ali je osnova uvek ista - da biste napravili ovu poslasticu, potrebni su vam sledeći sastojci:

- 4 jaja
- 95 grama brašna
- 120 grama šećera
- 115 grama otopljenog i ohlađenog putera
- 4 decilitra mleka
- 1 kašičica ekstrakta vanile

Odvojite belanca od žumanaca i umutite ih zasebno dok ne dobijete čvrstu penu, a žumanca u drugoj činiji umutite sa šećerom i ekstraktom vanile.

Zatim dodajte rastopljeni buter, brašno, mleko i na kraju sneg od belanaca.

Ukoliko želite, po ukusu možete dodati i čokoladu, limun, đumbir, cimet, puter od kikirikija ili neke egzotičnije sastojke poput mača čaja koji je u poslednje vreme izuzetno popularan.


Нема коментара :

Постави коментар


Prijatno! - Recepti i savetiAko želite da nas podržite?
Naš logo izgleda ovako.
Kod možete preuzeti na stranici administratora. Hvala!
”go"

Web panel JaZnam čini grupa ljudi koji žele da učestvuju u online anketiranju gde imaju mogućnost da izraze svoje mišljenje. Teme istraživanja su raznovrsne, tako da je učestvovanje vrlo zabavno, a pored toga za saradnju ćete biti i nagrađeni.Dakle, što više anketa ispunite – više bodova osvajate.

Ako želite da nove recepte pročitate prvi? Unesite svoju email adresu:

Čitaoci

Slučajni izbor recepta

TopOfBlogs
Prijatno je blog za pretragu kulinarskih recepata i saveta. Osmišljen kao baza za sve one koji su spremni da podele sa drugima svoje kulinarsko iskustvo. Blog je dobar oslonac za sve kulinarske početnike ali i za one koji su u kulinarstvu pronašli svoje profesionalno opredeljenje.




presearch