Recepti i saveti za pripremanje hrane. Prijatno mesto za sve gurmane i one koji to još uvek nisu. Recipe search by Google.

DŽEM OD ŠIPURAKA

Očistiti šipurke i lepo ih oprati, pa ih staviti u šerpu i naliti vodom, tako da voda bude za prst iznad šipurka.Zatim staviti šipurke da se kuvaju dok ne omeknu toliko da se mogu pasirati. Kada su kuvani ispasirati ih i dodati vodu mu kojoj su kuvani.Sve to kroz gustu gazu dobro iscediti u čist sud pa dodati kilogram šećera na kilogram te čorbe i staviti da se kuva. Svo vreme kuvanja mešati džem.Kada postigne određenu gustinu (kao med na pr.), džem je kuvan.Tada sipati topao džem u zagrejane tegle , uviti u čist stolnjak ili ćebe i ostaviti da se lagano hladi do sutra.Onda zatvoriti tegle i odložiti u ostavu.

Нема коментара :

Постави коментар


Prijatno! - Recepti i savetiAko želite da nas podržite?
Naš logo izgleda ovako.
Kod možete preuzeti na stranici administratora. Hvala!
”go"

Registujte domene po povoljnoj ceni. U kontrol panelu imate potpunu kontrolu nad domenima čak iako nemate predznanje ili ste napredni korisnik. Pomoću Sitebuilder-a možete napraviti Vaš sajt - brzo i lako bez ikakvog predhodnog znanja. Jednim klikom možete pokrenuti blog ili web prodavnicu (alat je jednostavan za korišćenje i odmah možete početi sa prodajom Vaših proizvoda).

Ako želite da nove recepte pročitate prvi? Unesite svoju email adresu:

Čitaoci

Slučajni izbor recepta

Prijatno je blog za pretragu kulinarskih recepata i saveta. Osmišljen kao baza za sve one koji su spremni da podele sa drugima svoje kulinarsko iskustvo. Blog je dobar oslonac za sve kulinarske početnike ali i za one koji su u kulinarstvu pronašli svoje profesionalno opredeljenje.

Top blogova