Potrebno je:
- jedna glavica crnog luka
- jedno pakovanje šampinjona
- 300 gr mesnate slanine
- 150 gr kačkavalja
- 2 dl belog vina
- 1 kg starog hleba
- ulje, so i biber
Priprema:
Stari hleb iseći na tanke kriške i ostaviti sa strane. U vrelom ulju izdinstati sitno naseckani crni luk, tome dodati sitno seckanu slaninu i sitno seckane šampinjone. Kada slanina porumeni naliti belim vinom i skloniti sa vatre, dodati začine po želji. Pleh za pečenje premazati margarinom. Svaku krišku hleba natapati sa obe strane u nadev od pečuraka i slanine. Redjati kriške hleba jednu uz drugu u premazani pleh. Hleb će upiti svu tečnost, a ostatak nadeva posuti preko hleba. Preko nadeva narendati kačkavalj. Peći na 200 stepeni u zagrejanoj rerni (oko 15 minuta).
Super ideja za ručak
ОдговориИзбриши