Potrebno je :
- 200 g margarina
- 250 g šećera
- 100 g meda ili tečne glukoze
- 2 kašičice cimeta
- 2 kašičice đumbira
- 1 kašičica karanfilića
- 2 kašičice sode bikarbone
- 1 jaje
- 500-600 g brašna
Priprema :
Iseckati margarin na kockice i staviti u šerpu, dodati šećer, med (ili glukozu), cimet, đumbir,karanfilić, otopiti pa pustiti da proključa pritom nonstop mešati. Zatim skloniti sirup sa šporeta i pustiti ga da se prohladi (da postane mlak) Umutiti jaje, dodati prohlađen sirup, postepeno dodavati brašno i sodu bikarbonu dok testo ne postane glatko. Testo staviti na papir za pečenje koji ste prethodno isekli po meri pleha,preko testa postaviti drugi papir za pečenje i tako ga razvijati oklagijom na 2mm debljine. Onda modlicama vaditi oblike i peći na 175-180 stepeni 10-15 minuta.
Ispečene kolačice ohladiti a zatim ih ukrasiti glazurom:
- 2 belanca
- 300 g šećera u prahu
- kašičica sirćeta
- ½ kašičice gustina
Glazuru podeliti na više delova,u svaki staviti željenu boju za kolače a onda ih stavljati u špric ili plastičnu kesu kojoj ćete iseći vrh i ukrašavajte.Pazite da se glazura ne osuši.Uživajte!
Prijatno!
Нема коментара :
Постави коментар