Potrebno je:
Testo:
2 jogurta
2 čaše šećera (čaše su od jogurta)
2 čaše brašna
2 velike kašike kakaoa
2 male kašike sode bikarbone
1 šolja ulja
1/2 kg jagoda
Preliv:
14 kašika šećera
14 kašika mleka
200 g čokolade za kuvanje
60 g margarina
Priprema:
Jogurt, šećer, brašno, kakao, sodu bikarbonu, jagode i ulje izjednačiti (ništa ne mutiti mikserom).
Masu sipati u podmazanu tepsiju.
Peći oko pola sata - prvih 15 minuta na 250°C, ostalih 10-15 minuta na 180°C.
Kada je kolač pečen, pustimo ga da se malo ohladi, dok mi pripremamo preliv.
Preliv:
Šećer, mleko, margarin i čokoladu skuvati na laganoj vatri da se sve izjednači i još vrelu čokoladu preliti preko kolača koji smo pre toga izbockali viljuškom da bi se preliv lepo upio u kolač. Dok se kolač hladi, pogledajte da li je upio čokoladu. Ako nije, uzmite viljušku i još ga malo izbockajte.
Prijatno
Testo:
2 jogurta
2 čaše šećera (čaše su od jogurta)
2 čaše brašna
2 velike kašike kakaoa
2 male kašike sode bikarbone
1 šolja ulja
1/2 kg jagoda
Preliv:
14 kašika šećera
14 kašika mleka
200 g čokolade za kuvanje
60 g margarina
Priprema:
Jogurt, šećer, brašno, kakao, sodu bikarbonu, jagode i ulje izjednačiti (ništa ne mutiti mikserom).
Masu sipati u podmazanu tepsiju.
Peći oko pola sata - prvih 15 minuta na 250°C, ostalih 10-15 minuta na 180°C.
Kada je kolač pečen, pustimo ga da se malo ohladi, dok mi pripremamo preliv.
Preliv:
Šećer, mleko, margarin i čokoladu skuvati na laganoj vatri da se sve izjednači i još vrelu čokoladu preliti preko kolača koji smo pre toga izbockali viljuškom da bi se preliv lepo upio u kolač. Dok se kolač hladi, pogledajte da li je upio čokoladu. Ako nije, uzmite viljušku i još ga malo izbockajte.
Prijatno
Нема коментара :
Постави коментар