Kora: 3 belanca,
3 kašike šećera,
50g mlevenih pečenih lešnika,
1/2 kašike brašna.
Peći 4 kore, svaku posebno umutiti i peći.
Krem: 12 žumanaca penasto izmutiti sa 100g šećera.
Tome dodati 3 kašike brašna, 100g šećera i 3 pudinga od vanile.
Sve to ukuvati u 1 litar mleka. Skuvano podeliti na dva dela.
U jedan deo rastopiti 200g mlečne čokolade sa seckanim
lešnicima «Milka», a u drugi deo 200g bele «Milka» čokolade.
Kada se ohladi, u svaki deo umutiti po 1/2 margarina (po 125g).
Filuje se redom: kora – smeđi krem – žuti krem – slatka pavlaka
I tako 3 reda (potrebna je 1 litra umućene slatke pavlake),
zadnjom korom poklopiti tortu i premazati sve slatkom pavlakom.
Napomena: Slatku pavlaku mutite u malim količinama, da ne splasne,
3 po 3 dl. Nikako ceo litar odjednom.
Kore se moraju mutiti i peći jedna po jedna pošto su to belanca,
i dok se jedna peče, pripremajte drugu, da belanca ne bi "pala".
Ima dosta posla, ali je torta vrhunska, lagana i deca je obožavaju.
3 kašike šećera,
50g mlevenih pečenih lešnika,
1/2 kašike brašna.
Peći 4 kore, svaku posebno umutiti i peći.
Krem: 12 žumanaca penasto izmutiti sa 100g šećera.
Tome dodati 3 kašike brašna, 100g šećera i 3 pudinga od vanile.
Sve to ukuvati u 1 litar mleka. Skuvano podeliti na dva dela.
U jedan deo rastopiti 200g mlečne čokolade sa seckanim
lešnicima «Milka», a u drugi deo 200g bele «Milka» čokolade.
Kada se ohladi, u svaki deo umutiti po 1/2 margarina (po 125g).
Filuje se redom: kora – smeđi krem – žuti krem – slatka pavlaka
I tako 3 reda (potrebna je 1 litra umućene slatke pavlake),
zadnjom korom poklopiti tortu i premazati sve slatkom pavlakom.
Napomena: Slatku pavlaku mutite u malim količinama, da ne splasne,
3 po 3 dl. Nikako ceo litar odjednom.
Kore se moraju mutiti i peći jedna po jedna pošto su to belanca,
i dok se jedna peče, pripremajte drugu, da belanca ne bi "pala".
Ima dosta posla, ali je torta vrhunska, lagana i deca je obožavaju.
Нема коментара :
Постави коментар