Žito se ne mora jesti samo o slavama, već može i običnim danima. Ukusna je poslastica.
Sastojci:
1 kg pšenice belice, 1 kg oraha, 1 kg šećera, šećer u prahu, oraščić.
Priprema:
Pšenica se dobro skuva. Zatim se stavi u đevđir da se cedi dobar sat, a potom dva puta na
vodenici samelje (jednom na krupno, a drugi put na sitno). U dobijenu smesu doda se kilogram
šećera, kilogram oraha i jedan nastrugani oraščić. Tada se sve dobro umesi i ostavi da prenoći
na hladnom. Pre služenja pospe se šećerom u prahu .
Sastojci:
1 kg pšenice belice, 1 kg oraha, 1 kg šećera, šećer u prahu, oraščić.
Priprema:
Pšenica se dobro skuva. Zatim se stavi u đevđir da se cedi dobar sat, a potom dva puta na
vodenici samelje (jednom na krupno, a drugi put na sitno). U dobijenu smesu doda se kilogram
šećera, kilogram oraha i jedan nastrugani oraščić. Tada se sve dobro umesi i ostavi da prenoći
na hladnom. Pre služenja pospe se šećerom u prahu .
Нема коментара :
Постави коментар