Potrebno:
Suvi kvasac potopiti u malo mleka i dodati kašičicu šećera pa ostaviti na toplom mestu da naraste.Za to vreme u posudu staviti brašno,dodati so,sve ostale sastojke i kvasac i dobro mutiti dok se ne pojave mehurići.Testo ostaviti na toplom mestu da kisne sat vremena.Staviti ga na dasku posutu brašnom i razviti oklagijom.
Debljina testa da bude pola centimetra.Za nadev sjediniti sve sastojke pa dobijenu masu premazati preko testa.Testo uviti u štrudlu,staviti je u maslacem podmazan
pleh i ostaviti da stoji jos 10min.Peći u zagrejanoj pećnici.
- 80gr.rastopljenog maslaca,
- narendana limunova kora,
- 1/8 litra mleka,
- 50gr.sećera,
- malo soli,
- kesica suvog kvasca,
- 20gr.svežeg kvasca,
- 400gr.brašna,
- 2 jaja.
- 100gr.sećera,
- 4 žumanca,
- 1/8 litre mleka,
- 250gr.mlevenih oraha,
- 2 rebra cokolade,
- malo cimeta,
- narendana limunova kora,
- kesica vanil-šecera,
- malo ruma.
Suvi kvasac potopiti u malo mleka i dodati kašičicu šećera pa ostaviti na toplom mestu da naraste.Za to vreme u posudu staviti brašno,dodati so,sve ostale sastojke i kvasac i dobro mutiti dok se ne pojave mehurići.Testo ostaviti na toplom mestu da kisne sat vremena.Staviti ga na dasku posutu brašnom i razviti oklagijom.
Debljina testa da bude pola centimetra.Za nadev sjediniti sve sastojke pa dobijenu masu premazati preko testa.Testo uviti u štrudlu,staviti je u maslacem podmazan
pleh i ostaviti da stoji jos 10min.Peći u zagrejanoj pećnici.
Нема коментара :
Постави коментар